vineri, 27 noiembrie 2009

Nu da atentie zvonurilor!



"Sa nu raspandesti zvonuri neadevarate. Sa nu te unesti cu cel rau, ca sa faci o marturisire mincinoasa pentru el." (Exod 23:1)



Intr-o dimineata, un barbat a intrat in cabinetul unui medic cunoscut. Un ziar local publicase un articol despre acel barbat, criticandu-i cu severitate comportamentul. Barbatul ceru un sfat medicului, daca este cazul sa actioneze in justitie pe autorul articolului sau sa ceara sa fie tiparite scuzele de rigoare.

Medicul a ascultat calm tipetele acelui barbat. La urma, i-a dat urmatoarele sfaturi: "Dragul meu, eu nu as face nimic. Jumatate din oamenii care au luat ziarul, nu au vazut articolul. Jumatate din oamenii care l-au citit, nu l-au inteles. Jumatate din cei ce l-au inteles, nu l-au crezut. Pentru jumatate din cei ce l-au crezut, articolul a fost fara importanta."

Cele mai multe zvonuri, daca le ignoram, vor muri in mod natural in scurt timp. Un singur lucru este sigur: prietenii nostrii nu le vor crede. Ce paguba ca nu se pune impozit pe zvonuri! Ce venituri ar avea statul din aceasta afacere! A vorbi din auzite inseamna a minti pe jumatate. O istorie nu se scurteaza spunand-o la altii. Daca oamenii ar spune numai ceea ce este adevarat, ce lume pasnica am vedea!

Fiti iuti la munca si inceti la a da atentie zvonurilor!

7 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Doamne cat este de adevarat. Pe noi ar trebui sa nu ne afecteze nici un zvon, caci il avem de tata pe Dumnezeu.
Multa bucurie iti trimit de la Vrancea!
Maranata!

marius spunea...

De multe ori participam si noi la anumite ,,zvonuri" si asta e trist.
Cel mai bine este sa ne luptam pentru adevar,lumina,credinta si mai ales sa aratam celor din jur ca DOMNUL ESTE VIU si nu este un zvon.
Sa lasam ,,zvonurile pamintesti" caci cu ele nu vom vedea Imparatia cerurilor

kis spunea...

Putem adapta subiectul si in campania electorala?
Pentru ca ambele tabere arunca pe piata tot felul de zvonuri ,pentru a denigra avdersarii si a fi ei credibili;

Rascumparati Vremea spunea...

Asa-i, d-na Elena, nu trebuie sa ne lasam afectati de zvonuri ca avem numai de suferit si ne pierdem increderea in noi insine...

Multa binecuvantare!

Rascumparati Vremea spunea...

Kis, asa se procedeaza in campanii:d probabil daca ar fi corecti politicenii nu s-ar mai face atat tam-tam si nu ar fi atata constiinta incarcata si asa multa musamalizare!

Te mai astept cu comentarii!GBU

Rascumparati Vremea spunea...

Sa ne ajute Domnul sa purtam platosa adevarului mereu si sa nu fim oameni purtatori de zvonuri si barfe!

GBU!

Cata spunea...

Multumim de postare! CU adevarat sfaturi utile! :)