luni, 3 octombrie 2011

Chiftelute cu sunca si spanac


Ingrediente:
  • 10 cartofi mari
  • 2 oua
  • sare, piper, boia
  • 10 ciuperci
  • 4 felii sunca de porc
  • 2 cepe mari albe
  • 1/2 kg spanac crud sau congelat
  • 1 kg carne tocata
  • 300 ml ulei ( pt prajit)
  • 200 g smantana
Mod de preparare:

Cureti cartofii, ii speli si ii dai pe razatoarea mica. Ii amesteci cu ceapa si ciupercile taiate marunt (calite in putin ulei, sare,boia, piper). Adaugi apoi ouale, spanacul fiert si tocat, sunca de porc taiata cubulete si carnea tocata si omogenizezi compozitia.
Incingi uleiul ramas intr-o tigaie. Formezi cu lingura chiftelele, le prajesti pe o parte si pe alta si le scoti pe un platou cu hartie absorbanta.
Servesti chiftelele calde sau reci, cu smantana deasupra.

4 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Nu am incercat chiftelute cu spanac,dar sigur nu are ce sa fie rau.O zi buna sa ai. P.S.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti,doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera care sa ma viziteze.Multumesc mult.Sper ca nu te-am deranjat.

Cata spunea...

Imi lasa gura apa cand ma gandesc la ele. Dar imi revin cand stiu ca e mancare nesanatoasa cu prajeli, diverse .. :D

Octavia spunea...

Sunt foarte bune ca aperitiv...sunt ciudate putin ca sunt verzi de la spanac...poti sa pui cata carne vrei ca tot verzi sunt.

Emy spunea...

Ai stricat bunatate de chiftele cu spanac...nu cred in spanac nici sa ma platesti in carne :D