duminică, 8 noiembrie 2009

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (6)


Bizuiti-va pe fagaduinte:

Exista multe fagaduinte extraordinare privitoare la rugaciune care prin Isus Hristos ne sunt adresate noua. "Adevarat va spun, ca orice veti lega pe pamant, va fi legat în cer; si orice veti dezlega pe pamant, va fi dezlegat în cer...ca daca doi dintre voi se învoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este în ceruri" (Mat. 18:18-19). Numarul celor aflati, în rugaciune: doi dintre voi. Locul de rugaciune: pe pamant. Telul rugaciunii: orice lucru. "Va fi dat de Tatal Meu care este în ceruri". Iata o generoasa si minunata fagaduinta! De asemenea Isus a mai promis: "Aveti credinta în Dumnezeu. Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia:'Ridica-te si arunca-te în mare", si daca nu se va îndoi în inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea va spun ca, orice lucru ve-ti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea" (Marcu 11:22-24). Ce fagaduinta fantastica! Isus a spus de asemenea ca, "orice veti cere în numele Meu, voi face pentru ca Tatal sa fie proslavit în Fiul. Daca veti cere ceva în numele Meu, voi face" (Ioan 13:13-14). Orice!

O alta fagaduinta: "Daca ramaneti în Mine, si daca raman în voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da" (Ioan 15:7). Sau, "Adevarat, adevarat va spun ca, orice ve-ti cere de la Tatal, în Numele Meu, va va da. Pana acum n-ati cerut nimic în Numele Meu: cereti [ în greceste este - 'va rog cereti'], si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina" (Ioan 16:23-24). Iata ca aici Domnul va implora sa-i cereti orice si El a spus ca va face. Acestea sunt fagaduinte extrem de generoase în ce priveste rugaciunea. Insa cui au fost acestea facute? Isus nu vorbea aici multimii, ci cu fiecare prilej El vorbea ucenicilor Sai. Cine este potrivit sa fie ucenic? Isus a spus, "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze" (Mat.16:24). Un om care s-a lepadat de eu-l lui, si-a luat crucea si îl urmeaza pe Isus Hristos poate primi aceste fagaduinte si sa se bizuie pe ele. Orice el va cere, vrea sau doreste, se va face. Insa, chiar prin virtutea faptului ca un ucenic s-a lepadat de eu-l sau înseamna ca el nu cauta lucrurile firii pamantesti. Faptul ca si-a luat crucea lui înseamna ca nu cauta propria lui glorie ci ca se socoteste ca fiind mort împreuna cu Hristos. El este acum identificat doar dupa lucrurile pe care Dumnezeu le doreste: a se darui pe el, ambitiile lui cat si viata lui, în întregime lui Isus Hristos.

De aceea, în ce priveste rugaciunile tale, doar prin a te lepada de eu-l tau, prin a-ti lua crucea ta si prin a-l urma pe Isus Hristos poti sa ai acces la minunatele fagaduinte ale lui Dumnezeu.

~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

5 comentarii:

marius spunea...

Intotdeauna DOMNUL ne cere sa venim la el cu o inima curata si cu credinta ca numai prin EL putem avea izbinda.Nu cel care se roaga frumos si mult este ascultat ci cel care vine inaintea DOMNULUI cu o inima zdrobita si care vrea si cauta linistea sufleteasca.Singurul mod de a afla esenta rugaciuni este sa vii inaintea DOMNULUI pe genunchi in rugaciune ,cu lacrimi si bucurie si vei simti mingiierea .

elena marin-alexe spunea...

Acest' sine' chinuitor aseaza o bariera nevazuta, intre noi si EL.
Doamne sfarma sinele si lasa sufletul sa ti se inchine fara bariere!
Binecuvantare de la inima la inima!

elena marin-alexe spunea...

Draga mea , am nevoie de sprijin in rugaciune.Poti sa terogi pentru mine azi? Multumesc !Dumnezeu sa te bunecuvanteze1

Rascumparati Vremea spunea...

Cum nu, d-na Elena...multumesc ca m-ati solicitat:D Domnul sa rezolve orice pb aveti!Amin

Rah3la spunea...

De multe ori in viata incercam sa rezolvam problemele si tot ce avem prin puterea noastra ,fara sa stam sa ne intrebam dak ceea ce facem e dupa voia Domnului si nu mai vorbim ,k de multe ori nu Ii cerem ajutorul,k suntem prea orgoliosi,prea mandrii......Doamne ajuta-ne ca intotdeuna sa venim inaintea Ta cu intreaga noastra viata ! GBU,Tavy esti speciala >:D<