sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Tehnica de comunicare - o binecuvantare sau un blestem?


"Cand Ma va chema, ii voi raspunde; voi fi cu el in stramtorare, il voi izbavi si-l voi proslavi." (Psalmul 91:15)

Telul noii tehnici de comunicare este gasirea peste tot si intotdeauna a persoanei cautate. Fie pe e-mail sau sms, pe reteaua fixa sau satelit, posibilitatile de a fi in direct s-au multiplicat mult in ultimii ani. Pe unii ii enerveaza cand un telefon mobil suna sau oamenii se plimba si gesticuleaza cu importanta vorbind la telefon. Cateodata ne dorim sa putem decupla aceste cutii sunatoare, incomode pentru a avea din nou liniste ca odinioara. Dar fara aceste telefoane mobile este de neinchipuit un angajat care lucreaza in serviciul extern.


Dar peste aceste mijloace de comunicare, nu trebuie sa-l neglijam sau chiar sa-l uitam pe cel mai important: rugaciunea. Dumnezeu poate face mai mult decat a da cateva sfaturi intelepte la telefon. Il putem ruga sa intervina acolo unde ni se pare ca nu mai exista nici o cale de iesire. Din nefericire, la multi crestini este adesea intrerupta legatura spre cer. Dumnezeu nu ne asculta cand ne impotrivim sa dam urmare poruncilor Sale. "Firul" se repara numai daca cerem iertare si suntem ascultatori. Atunci Dumnezeu ne asculta intotdeauna si ne va da ceea ce este mai bun pentru noi.

Vorbiti cu Dumnezeu?

3 comentarii:

Miriam spunea...

Încă de acum vreo 85 de ani, preotul Isofi Trifa spunea aşa de plastic că rugaciunea este ca o convorbire la telefon...şi asta era prin anii 1924, când telefonul era atât de rar...

Oricând putem vorbi cu Dumnezeu, gratis :)fără teamă de factură...şi încă ceva: la El nu sună niciodată ocupat, nici nu răspunde robotul, nici nu este în reţea fără acoperire...Iar ,,telefonul" nostru se încarcă doar folosindu-l :)

O zi minunată, draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Da.Rugaciunea este firul direct cu Dumnezeu prin Isus si consider ca este cel mai important lucru din viata spirituala cu care luptam in toate problemele si cererile noastre.
Binecuvantari si imbratisari!

marius spunea...

Si telefonul ca si televizorul ,radio si internetul este bun.Totul este cum le folosim.Le folosim pentru DOMNUL sau pentru cel rau.Tot ce conteaza este sa nu ne atasam mai tare de ele si de cel sfinte sa le dam deoparte.