joi, 5 noiembrie 2009

Haosul satanic si Planul lui Dumnezeu
Din Biblie vedem ca, atunci cand Dumnezeu face ceva pentru implinirea planului Sau – vrajamasul Sau vine alaturi si introduce confuzie, dezordine, razmerita, tulburare – cu alte cuvinte, haos. Dumnezeu raspunde haosului facand ceva mai mult pentru planul Sau. Si atunci vrajmasul face mai mult haos. Viata crestina este o viata in care noi trebuie mereu sa infruntam haosul satanic. Cand ne sculam dimineata, poate avem un timp de partasie cu Domnul – si totul e minunat. Dar atunci cand iesim pe usa si plecam din casa – haosul ne intampina.

Atunci cand unii devin mebri ai bisericii au impresia ca de atunci inainte ei nu vor mai avea nici un necaz, nici o furtuna, nici o tulburare. Insa ei inca nu au o viziune a bisericii. Ei au doar un ideal in legatura cu biserica. Ei nu inteleg ca prezenta haosului e de fapt un semn ca aceasta este biserica. Pentru ca religia nu este atacata de haos. Ea nu poate fi atacata de haos, de moarte – pentru ca ea este o expresie a mortii.

Exista un Satan in univers pe care Dumnezeu l-a judecat. Dar – in intelepciunea Sa – Dumnezeu a amanat executarea sentintei, pentru ca exista nevoia ca cineva sa faca o lucrare destructiva – si numai cineva ca Satan poate s-o faca. Exista nevoia de a face o lucrare destructiva a vechii creatii, pentru ca din ea – Dumnezeu sa produca noua creatie, in inviere. Este nevoie de cineva care sa-i atinga intr-un mod negativ chiar si pe sfintii lui Dumnezeu, pentru a-i dezgoli, pentru a-i testa, pentru ca ei sa se deschida si sa fie disperati, indarjiti de a-L cauta pe Domnul. Ceea ce Satan face este folosit de Dumnezeu.

Vrajmasul imprastie haos prin religia satanica si prin politica diabolica. Unirea dintre religie si politica a fost cea care L-a pus pe cruce pe Domnul Isus. (Fapte 4:27 )

Noi nu trebuie sa ne rugam Domnului sa ne scoata din haos. Dumnezeu ne va elibera echipandu-ne sa biruim in orice situatie. In Romani 8:37 Pavel spune : ”In toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori”. Nu trebuie sa fim dezamagiti de aparitia haosului. De fapt, haosul ne ajuta. Haosul este folosit pentru a ne testa, pentru a ne stabiliza si pentru a ne intemeia. Numai o persoana care este cernuta prin haos poate sa-i intareasca pe altii. Asa s-a intamplat cu Petru (Luca 22:31-32).

Haosul n-o sa se opreasca si Dumnezeu n-o sa ne scoata din el. Pe de o parte, El o sa-l foloseasca pentru a ne perfecta. Pe de alta parte, El vrea sa ne faca sa fim in stare sa stam in picioare pentru indeplinirea planului Sau in mijlocul oricarei situatii.

Viata noastra este un ciclu continuu de haos si implinire spirituala. Uneori, dupa cele mai bune partasii sau intalniri ale bisericii – avem cel mai rau haos. Apoi, dupa un timp, avem un timp atat de dulce cu Domnul si cu fratii…


~Abigail, my friend~


3 comentarii:

Mariana spunea...

Se spune că orice criză spirituală este urmataă de un urcuş...Iar după orice biruinţă avem parte de o luptă mai crâncenă, dar şi de o biruinţă mai mare! Mulţumirea Î se cuvine lui Dumnezeu!

O zi de biruinţe, draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Haosul in care se zbat oamenii, se datoreaza in primul rand starii de pacat a omenirii.Dar sa nu uitam ca exista CINEVA, care vegheaza asupra sufletelor noastre.
Iar ai postat un articol interesant. Imbratisarile mele inimii tale!

Paul spunea...

In spatele haosului se afla intotdeauna satan ,cu hoardele lui de demoni ,care dupa teribila cadere din cer ,el incearca sa rastoarne intodeauna planurile si armonia creata si sustinuta de Creator.Oriunde se instaleaza haosul ,acolo domneste cel rau ,chiar daca doar pentru o vreme,si acolo unde domneste armonia, pacea si iubirea, acolo domneste Dumnezeu, indiferent ca acel loc se numeste biserica,tara,familie sau inima noastra !
Fiti binecuvantati ,si va astept sa vizitati si blogul crestin Harul Mantuiriiro ...