duminică, 15 noiembrie 2009

Sase sfaturi pentru citirea Bibliei


" Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" (Psalmul 119:18)


  1. Rugati-va inainte de a deschide Biblia! Pentru a o intelege, aveti nevoie de ajutorul Duhului Sfant.
  2. Cititi Biblia cu atentie! Recititi promisiunile care ni se fac, dar si indicatiile pe care le gasiti si invataturile care va sunt noi.
  3. Cititi regulat Biblia! Trebuie sa va hraniti zilnic sufletul cu Cuvantul lui Dumnezeu. Ganditi-va ca Isus Insusi a spus: "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu" (Matei 4:4).
  4. Incepeti cu Evangheliile! Nu va opriti din citirea Bibliei cand ceva nu intelegeti. Dumnezeu se descopere de obicei pas cu pas. El nu va spune totul deodata. Este normal ca Biblia sa contina ganduri care nu pot fi intelese imediat de mintea noastra, pentru ca ea este Cuvantul lui Dumnezeu.
  5. Cautati-L pe Domnul Isus in Biblie! Ea ne aduce prin Isus Hristos in relatie cu Dumnezeu. Isus Hristos este tema centrala a Bibliei. Vechiul Testament a fost scris pentru a pregati venirea Lui, Noul Testament marturiseste faptul ca El a venit.
  6. Ascultati de vestea Bibliei! Orice impotrivire fata de poruncile ei este pacat. Biblia ne da prescriptii pentru comportamentul nostru practic, de aceea trebuie sa ascultam de ea. Cine se supune Bibliei, Il cinsteste pe Dumnezeu.

3 comentarii:

.✿*E LENA*✿. spunea...

Mulţumesc de vizită şi
promit că am să mai trec pe
la tine,îmi place tare mult blogul tău..
O duminică frumoasă îţi doresc!
Te îmbrăţişez cu drag!

Tafnat_Paeneah spunea...

daca vrei sa atingi Cerul aseaza te in genunchi,citeste Sfanta Scriptura ,nu te ridica pana nu simti binecuvantarea Cerului pe crestetul capului tau,apoi niciodata nu vei mai dori sa citesti altfel aceasta Sfanta carte(din trairi cu Domnul meu)

Andrei Arghira spunea...

Am fost membru al Bisericii Evanghelice Romane, dar m-am convertit si am primit botezul ortodox la 18 ani.
Si ortodocsii, la fel ca membrii oricarei alte confesiuni, socotesc ca Biblia sustine invatatura lor de credinta si o contrazice pe a altora. Verificand aceasta, vor deveni verosimile pt. cei carora ma adresez, varianta ortodoxa de istorie despre anul 313 d.Hr. si minunile.
Dupa noi, revelatia naturala este spre intrarea in Rai, iar Taina botezului - spre intrarea in Imparatia cerurilor, o stare mai inalta.