joi, 15 septembrie 2011

Tarta cu spanac

Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 50 ml lapte
  • 2 oua
  • 500 g spanac
  • 100 g sunca
  • 150 g bacon
  • 1 praz
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g cascaval
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
Mod de preparare:

Din 250 g faina, 100 g unt, 50 ml lapte si un varf de cutit sare, framantati un aluat tare si puneti-l la frigider pentru 15 minute.
Curatati legumele, spalati-le si taiati-le marunt. Caliti in ulei ceapa, prazul, usturoiul si baconul, toate taiate marunt. Adaugati spanacul tocat si mai caliti inca 5 minute.
Intindeti aluatul intr-o tava rotunda, perforati-l cu o furculita si peste el puneti amestecul cu spanac.
Bateti ouale, adaugati cascavalul ras si sunca taiata fasii.. Turnati amestecul peste spanac, nivelati-l si puneti tava in cuptorul incins.
Coaceti tarta 40 minute in cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste bine deasupra.




4 comentarii:

Cata spunea...

Arata delicuos. Dar ma intreb: Cum reusesti, gatind in stilul asta si sa nu pui ceva kg bune? :)

Octavia spunea...

Si daca ai stii cu ce pofta mananc...se mai depune dar incerc sa controlez situatia :P

Speranta spunea...

Arata minunat...ma tenteaza reteta ta !Felicitari ,draga mea meriti din plin!

Octavia spunea...

Multumesc, Speranta!

In primavara am facut ultima data tarta, de atunci e poza, tot am zis ca o pun pe blog si uite ca a venit si vremea ei.

E foarte delicioasa!