duminică, 18 octombrie 2009

Bucatele de prietenie...


  • Timpul petrecut cu fiecare prieten este cel care-l face pe prietenul nostru atat de important.
  • Prieteniile se construiesc incetul cu incetul.
  • Nu conteaza timpul (ca si cantitate) pe care-l petrecem cu fiecare prieten, ci calitatea timpului petrecut cu fiecare persoana, 5 minunte pot fi mai importante decat o zi intreaga.
  • Asa se construiesc prietenii din bucurii si dureri impartasite; altele tin de scoala, de calatorii, cinema si distractii; sunt si acelea care apar si nu stim de ce sau pentru ce, dar stim ca exista. Poate se bazeaza pe tacerea impartasita sau pe simpatie reciproca fara a necesita explicatii.
  • Astazi multe prietenii se realizeaza numai prin e-mail, acele "prietenii virtuale" care ne fac sa radem, sa gandim, sa reflectam...
  • Invatam sa apreciem persoanele fara a le judeca dupa cum arata sau modul lor de a fi, fara a putea sa le etichetam (asa cum deseori o facem inconstient). Sunt prietenii mari care se fac in acest fel.
  • Saint-Exupery a spus: "Timpul petrecut cu floarea ta a fost cel care a facut-o atat de importanta." Timpul petrecut cu fiecare prieten este cel care-l face pe acesta sa fie atat de important.
  • Pentru ca timpul "pierdut" cu prietenii nu exista, este timp castigat, trait, profitat. Sunt amintiri pentru o clipa sau pentru o viata intreaga.
  • Un amic devine important pentru noi si noi pentru el, atunci cand putem, chiar si in lipsa lui, sa radem sau sa plangem, sa-i ducem dorul sau sa ne dorim sa ne fie alaturi doar pentru a ne bucura de prezenta lui.
  • Putem avea tot felul de prieteni. Cel mai important este sa stim sa profitam la maxim de fiecare minut trait si sa pastram apoi, in amintire, ore pe care sa le petrecem impreuna chiar departe fiind unii de altii.

5 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Frumoase ganduri despre prietenie.Mi-a placut asta in mod special:
Saint-Exupery a spus: "Timpul petrecut cu floarea ta a fost cel care a facut-o atat de importanta." Timpul petrecut cu fiecare prieten este cel care-l face pe acesta sa fie atat de important.
Imbratisari!

marius spunea...

Prietenia nu se cumpara ci se capata prin ceea ce esti tu ca persoana.
Prietenul adevarat intotdeauna se arata cind ai nevoie.
A fii prieten lui DUMNEZEU este cea mai buna alegere.

Tafnat_Paeneah spunea...

Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.(Isus din Nazaret)-Vă poruncesc să vă iubiţi unii pe alţii.(...)-alte modele de prietenie sunt bazate pe interes personal

Miriam spunea...

M-am regasit in aceste ganduri!
Sunt atat de adevarate! Prietenia si iubirea, valori care imi zidesc sufletul atat de muinunat in ultimul timp...

Înţeleg că tu eşti autoarea acestor gânduri...merită să le adaug în colecţia mea de citate, aşa că îmi trebuie numele şi prenumele, sau măcar iniţialele ( pe mail : ) )

Dacă ar fi să aleg unul, iată-l:
,,Pentru ca timpul "pierdut" cu prietenii nu exista, este timp castigat, trait, profitat. Sunt amintiri pentru o clipa sau pentru o viata intreaga."

Îţi mulţumesc mult pentru aceste ,,bucăţele de pritenie"!

Rascumparati Vremea spunea...

Mariana, nu eu sunt autoarea...sunt luate dintr-un pps