joi, 15 octombrie 2009

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (5)


Staruinta sau Insistenta:

Daca raspunsul la rugaciunile tale nu vine imediat, nu renunta! Pavel spunea despre Epafra ca se
"lupta (trudeste cu ardoare) în rugaciunile lui" pentru coloseni (Col.4:12). Nu cred ca Epafra a spus, "O, Doamne binecuvînteaza Biserica din Colose. In numele lui Isus, Amin". In schimb el l-a asteptat pe Dumnezeu, cautandu-l cu staruinta pentru bunastarea si beneficiul acelei biserici si a continuat practica rugaciunii zi de zi.

De multe ori noi renuntam putin cam prea devreme. Ori de cate ori Satana începe sa piarda teren el se arunca într-un ultim si disperat asalt. Aceasta este clipa în care mult prea adesea obosim si abandonam privandu-ne de victorie.

Cu anii în urma, D-l Darby, un bogat agent de asigurari de pe coasta de Est a fost molipsit de febra aurului si a luat drumul Colorado-ului. Ajuns acolo a facut ceva prospectiuni si a descoperit în Stancosi o foarte bogata vana de aur. S-a întors pe coasta de Est si si-a convins pe toti prietenii lui sa-si investeasca banii într-o aventura miniera. Ei au alcatuit o corporatie, au cumparat o mare cantitate de echipament si au extras aceasta extrem de bogata vana de minereu de aur din Colorado. Cam pe vremea cand corporatia si-a lichidat datoriile s-a epuizat si vana de aur. Investitorii au continuat sa foreze pana ce s-au trezit din nou îngloditi în datorii. In cele din urma descurajatul D-n Darby a pus capat excavatiilor. A închis mina, s-a dus în Denver si a vandut mina si echipamentul pentru cateva sute de dolari unui negustor de vechituri, iar dupa aceea D-l Darby s-a întors acasa.


Intre timp negustorul de vechituri a angajat un geolog pentru a cerceta mina si împrejurimile. Geologul s-a prezentat cu o constatare: "Daca vei sapa cu aproximativ un metru mai încolo de punctul unde D-l Darby a abandonat vei da peste aceasi vana de aur". Negustorul acesta de vechituri a devenit cel mai bogat proprietar de mine din statul Colorado. De la numai un metru în plus!


Ma întreb de cat de multe ori si noi ne oprim la numai un metru în urma?

~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

2 comentarii:

marius spunea...

Este ceva caracteristic omenirii ca atunci cind sintem aproape de mal sa ne inecam datorita grijilor care ni le facem cind anumite lucruri nu ne iasa si mai ales cind vedem ca saracim si financiar si mai ales spiritual.Rugaciunea adevarata trebuie sa fie intotdeauna ,,vie" si plina de lacrimi.De credinta trebuie sa ne ,,lipim" si cind sintem in nevoi si cind sintem bogati.Sint si caderi pe calea credintei dar daca cerem ajutor DOMNULUI intotdeauna va veni sprijin.Cautati mai intii lucrarile DOMNULUI si celelalte vor veni ptr ca DOMNUL ne vede pe fiecare si ne da dupa cum sintem si ce facem.

elena marin-alexe spunea...

Un metru in viata de crestin poate fi echivalentul unei rugaciuni. Ne oprim cu cererea exact cand mai trebuia doar una si venea raspunsul, dar fie descurajul , fie lipsa de rabdare te face sa nu mergi prin credinta pana la capat.
Frumoasa istorisire si bogata in esenta. Multumesc si o seara plina de pace sa ai!