luni, 12 octombrie 2009

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (4)


Batalia:

In permanenta în jurul nostru are loc un conflict, un conflict spiritual. Invizibila ochilor nostri firesti este aceasta lume spirituala care este împartita în doua categorii: în fortele binelui si în fortele raului. Acestea se lupta între ele. Atunci cand îmi încep rugaciunea de mijlocire pasesc direct pe taramul razboiului spiritual si încep sa duc o lupta spirituala.

Apostolul Pavel a spus ca noi nu ne luptam împotriva carnii si a sangelui, ci împotriva capeteniilor si domniilor si a fortelor spirituale ale raului (duhurilor rautatii) din locurile ceresti. De aceea trebuie ca noi sa îmbracam toata armura lui Dumnezeu. Dupa aceea Pavel însiruie în Efeseni 6 armura sau armatura lui Dumnezeu care ar trebui sa-l echipeze pe crestin pentru batalie.
Caci apostolul a spus ca armele razboiului nostru nu sunt firesti sau pamantesti fiindca nu ne aflam într-o lupta fizica. Daca am fi fost angajati în vreuna atunci am avut armele noastre lumesti. Dar fiindca noi ne aflam într-o batalie spirituala, armele si armura razboiului nostru sunt spirituale. Ele au puterea divina de a darama întariturile inamicului (2 Cor. 10:4).

Ce veti face oare acum odata ce sunteti deplin echipati cu toata aceasta armura spirituala? Doar veti astepta? Nu! Ci aruncati-va în lupta! Cum va aruncati în lupta? "Facînd în toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri" (Efeseni 6:18).

Ati fost încinsi pentru lupta - atunci începeti sa luptati!


~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

...Asa cum spune Apost. Pavel:
noi nu ne luptam împotriva carnii si a sangelui, ci împotriva capeteniilor si domniilor si a fortelor spirituale ale raului (duhurilor rautatii) din locurile ceresti. De aceea trebuie ca noi sa îmbracam toata armura lui Dumnezeu.
Subscriu cu tot sufletul si inima mea la cele postate de tine...
Trebuie veghere si multa rugaciune.
Imbratisari de la Vrancea, cu ceva picuri de ploaie trista cu iz de toamna!

vyky spunea...

Tu ma sustii in vreme de-ncercare
Sa nu m-afund, sa nu ma-inec in val.
Tu esti lumina care de pe mal
Imi face semn sa stiu unde-i scapare.