sâmbătă, 3 octombrie 2009

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (2)



CEREREA:

A doua forma de rugaciune este cererea. Imi aduc nevoile mele înaintea lui Dumnezeu si îi cer Lui ajutorul de care am atat de multa nevoie. Zi de zi ma adresez lui Dumnezeu cerandu-i întelepciunea, calauzirea, puterea si providenta Lui.
Exista unii oameni care desconsidera rugaciunea de cerere personala. Ei spun ca este gresit sa te rogi ceva pentru tine însuti fiindca se cuvine sa te gandesti mai mult la altii.

Ca sa umblu pe calea Ta,
Fa-ma Doamne sa traiesc zi de zi,
Lasand deoparte voia mea.
Iar cand ma rog si-mi plec genunchii,
Eu pentru altii sa-mi înalt rugaciunea.
Ajuta-ma ca în tot ce savarsesc,
Pe Tine, întotdeauna sa Te cinstesc.
Stiind ca tot ce fac pentru Tine,
Este pentru altii si nu pentru mine.
Acesta sa-mi fie motto-ul,
Ca sa traiesc pentru altii si pentru Tine,
Tu, Doamne, da-mi ajutorul.

Frumoasa poezie, însa nu înseamna neaparat si o doctrina excelenta. E adevarat ca ar trebui ca eu sa ma rog pentru altii si sa fiu preocupat de nevoile lor. Cu toate acestea trebuie ca sa fiu interesat si de propriile mele nevoi. Puteti spune orice, însa si eu am anumite nevoi definite. Si într-adevar nu le-as fi de nici un folos altora daca întai nevoile mele nu ar fi împlinite.
Biblia spune ca, "plugarul trebuie sa munceasca înainte ca sa stranga roadele" (2Tim.2:6). Cu alte cuvinte, nu poti sa daruiesti ceea ce nu ai. E ca si cu bubitele de pojar pe care nu poti sa le dai pana ce nu le ai. De aceea, trebuie întai sa fiu un partas al harului, iubirii, tariei si puterii lui Dumnezeu. Atunci cand eu am parte de acestea pot sa fac parte si altora.
Unul din ucenicii lui Isus a spus, "Doamne, învata-ne cum sa ne rugam, la fel cumIoan si-a învatat ucenicii lui". Atunci Isus i-a învatat aceea rugaciune model: "Tatal nostru, care esti în ceruri. Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum în ceruri asa si pe pamînt" (Luca 11:1-2). Prima parte a rugaciunii îi este adresata lui Dumnezeu, însemnand închinare lui Dumnezeu pentru ceea ce El este: "Sfinteasca-se Numele Tau". Dupa aceea urmeaza rugaciunea pentru Imparatia lui Dumnezeu: "Vie Imparatia Ta". Chiar urmatoarea cerere este, "Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua în fiecare zi...si nu ne duce în ispita, ci izbaveste-ne de cel rau" (Luca 11:3-4).
Acestea sunt cereri personale pentru propriile mele nevoi. Eu am cu adevarat nevoi iar Dumnezeu doreste ca eu sa aduc aceste nevoi înaintea Lui. Nu este nimic gresit în a ma ruga si în a-i cere lui Dumnezeu sa-mi procure banii de chirie sau sa se îngrijeasca de orice altceva pot avea nevoie.


~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

4 comentarii:

marius spunea...

Rugaciunea adevarata se traieste si mai ales se simte prin lacrimile varsate,staruinta.Ca sa te rogi trebuie sa vii cu o inima curata inaintea lui.Nu pot sa explic mai mult cum trebuie sa fie o rugaciune.Ce pot spune este sa puneti in aplicare si veti vedea rezultatele.

marius spunea...

Multumescu-ti Doamne…
I-am cerut lui Dumnezeu sa ma faca puternic ,pentru ca sa pot pune in aplicare proiecte marete
si EL m-a lasat slab precum eram,pentru a ma pastra intru smerenie.
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea sanatatea,pentru a pune in practica planuri grandioase,
Iar EL mi-a dat durerea pentru a-L intelege mai bine.
Ii cerui bogatia pamintului pentru a dobindi totul,iar EL m-a lasat sarac,pentru a nu deveni egoist.
I-am cerut puterea,pentru ca oamenii sa aibe nevoie de mine iar EL mi-a dat umilinta,
Pentru ca eu sa am nevoie de ei.
I-am cerut lui Dumnezeu totul,pentru ca sa pot sa ma bucur de viata,iar EL mi-a lasat viata,
Pentru ca sa invat a ma incinta de toate.

elena marin-alexe spunea...

Rugaciunea de cerere personala are mare importanta in cresterea credintei si maturitate a crestinului. Cred ca este cea mai importanta dintre rugaciuni si impleteste intimitatea SUFLETULUI cu darul iertarii lui Dumnezeu.
Doar binecuvantare si sincere imbratisari de la Vrancea!

Caleb spunea...

Astazi cea mai mare nevoie a crestinismului de pretutindeni ,nu este nevoia de cunoastere ,se cunoaste mult ,dar se implineste putin ,nevoia de a ne intoarce din nou pe genunghi ,si de a striga catre Cel ce poate sa ne izbaveasca din acesta apatie spirituala in care ne balacim de ceva vreme .
Dumnezeu asteapta ca noi prin rugaciunile noastre sa invadam cerul de unde ne vin toate binecuvantarile care ne asteapta ..doar sa ne rugam si sa le cerem !