marți, 25 august 2009

Dragostea lui Dumnezeu


Prea iubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste, este nascut din Dumnezeu, si cunoaste pe Dumnezeu.

Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentruca Dumnezeu este dragoste.

Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimes in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.

Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimes pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.

Prea iubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii.

Nimeni n'a vazut vreodata pe Dumnezeu; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramane in noi, si dragostea Lui a ajuns desavarsita in noi.

Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramane in dragoste, ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu ramane in el.

Cum este El, asa santem si noi in lumea aceasta: astfel se face ca dragostea este desavarsita in noi, pentru ca sa avem deplina incredere in ziua judecatii.

In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentruca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n'a ajuns desavarsit in dragoste.

Noi Il iubim pentruca El ne-a iubit intai.

Daca zice cineva: "Eu iubesc pe Dumnezeu", si uraste pe fratele sau, este un mincinos; caci cine nu iubeste pe fratele sau, pe care-l vede, cum poate sa iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu-l vede?

Si aceasta este porunca, pe care o avem dela El: cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau.

(1 Ioan 4)

5 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Cel mai mare dar pe care eu l-am primit in viata mea este siguranta ca Dumnezeu ma iubeste.
O zi binecuvantata si plina de dragostea Lui iti doresc!

Rascumparati Vremea spunea...

Bine ai venit Elena! Ms la fel!

Miriam spunea...

Este unul dintre textele preferate din Scriptură...Poate nu e corect să am preferinţe că ,,toată Scriptura este insuflată de Duhul Sfânt", dar unele texte mă ,,farmecă nespus" . Mulţumesc pentru această postare! O seară binecuvântată!

Rascumparati Vremea spunea...

Ma bucur Mariana ca ti-am facut o bucurie! Multa binecuvantare!

Absalon spunea...

Dragostea nu se poate explica ci numai se aplica.Aplicati dragostea in DOMNUL si veti avea parte de bucurii si mai ales de lovituri dar ce este mai important sa in inima ta dragostea pe care ti-o da DOMNUL.DRAGOSTEA ESTE CA O FLOARE PE CARE DACA NU O UZI SE OFILESTE SI MOARE.DOMNUL NE OFERA IN FIECARE ZI DRAGOSTEA LUI ,TOTUL CE TREBUIE SA FACEM ESTE SA STIM FOLOSI.