ETAPA I:
- 300g faina
- 150g unt rece
- 80g zahar pudra
- un praf de sare
- coaja rasa de la ½ de lamaie
- 2 galbenusuri
- 3-4 linguri de apa rece
- 1/2 fiola esenta vanilie
Mod de preparare:
- Faina se pune intr-un castron mare.
- Untul se taie cubulete si se pune peste faina si cu ajutorul unei furculite se zdrobeste si se incorporeaza in faina.
- Adaugam galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sarea si amestecam cu mana, adaugam treptat lingurile de apa si formam o bila de aluat,
- Se pune in folie si se da la frigider pt 30 min.
Reteta de aluat de tarta este luata de aici: Savori urbane
INGREDIENTE COMPOZITIE:
- 700 g mure
- 2 linguri amidon de porumb
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- sucul lasat de fructe
Mod de preparare:
- Se pun fructele intr-un castron si punem peste ele amidonul, zaharul, vanilia si amestecam usor cu o lingura sa fie fructele acoperite de acest amestec.
ETAPA II:
- Se scoate aluatul de tarta de la frigider. Se pune faina pe blatul de lucru si vom intinde aluatul cu sucitorul.
- Luam cu grija pe maini aluatul si il asezam in forma de tarta unsa cu unt. Decupam aluatul ce depaseste forma. Aplatizam usor si impungem cu furculita aluatul.
- Il acoperim cu hartie de copt si deasupra pune ceva greu...boabe de fasole sau ce aveti la indemana, eu am pus orez.
- Se da la cuptorul pt 12min la foc potrivit.
- Scoatem din cuptor, luam hartia cu greutatea pusa deasupra.
INGREDIENTE CRUMBLE:
- 50g faina
- 60g fulgi ovaz
- 50g fulgi migdale
- 60g zahar
- 80g unt rece
Mod de preparare:
- Se pun ingrediente intr-un castron, untul rece si taiat cubulete.
- Se amesteca cu mana pana se obtine un aluat nisipos.
Etapa III:
- Punem fructele si deasupra sfaramitam aluatul crumble.
- Se da la cuptor la foc potrivit pt 40min sau pana se rumeneste tarta.
- Se lasa la racit inainte sa o taiem si servim.
Din aluatul ramas de la tarta am intins o foaie si am decupat biscuiti. I-.am dat la cuptor pt 15min.
Un comentariu:
o minune! ador crumble!
Trimiteți un comentariu