marți, 2 iunie 2015

Chec Zebra (Zebra Cake)



Ingrediente pt partea alba:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200 g unt la temperatura camerei 
  • 240 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 375g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
Ingrediente pt partea maro:
  • 3 linguri cacao
  • 50ml lapte
  • 1 lingura zahar
Mod de preparare:
  • Intr-un bol amestecam cu un tel faina, praful de copt si sarea.
  • Intr-un castron mare, mixam untul cu zaharul. 
  • Adaugam pe rand ouale, esenta de vanilie si mixam.
  • Separat intr-un castron amestecam cu un tel 3 linguri cacao, 1 lingura zahar si 50 ml lapte, 
  • Peste amestecul obtinut turnam jumatate din compozitia alba si amestecam cu telul.
  • Am folosit o forma de copt cu diametrul de 26cm. Am uns fundul formei cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt.
  • Cu ajutorul unei lingure am inceput munca MIGALOASA de a forma straturile de zembra: o lingura alba - una maro si tot asa pana terminam compozitia.
  • Se da la cuptor pt cca. 1 h la foc potrivit.

Niciun comentariu: