Ingrediente pt partea alba:
- 4 oua
- 200g zahar
- 200 g unt la temperatura camerei
- 240 ml lapte
- 1 esenta de vanilie
- 375g faina
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 3 linguri cacao
- 50ml lapte
- 1 lingura zahar
Mod de preparare:
- Intr-un bol amestecam cu un tel faina, praful de copt si sarea.
- Intr-un castron mare, mixam untul cu zaharul.
- Adaugam pe rand ouale, esenta de vanilie si mixam.
- Separat intr-un castron amestecam cu un tel 3 linguri cacao, 1 lingura zahar si 50 ml lapte,
- Peste amestecul obtinut turnam jumatate din compozitia alba si amestecam cu telul.
- Am folosit o forma de copt cu diametrul de 26cm. Am uns fundul formei cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt.
- Cu ajutorul unei lingure am inceput munca MIGALOASA de a forma straturile de zembra: o lingura alba - una maro si tot asa pana terminam compozitia.
- Se da la cuptor pt cca. 1 h la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu