joi, 4 iunie 2015

General Tso's Chicken


Ingrediente:

  • 300g piept de pui 
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi
  • 5 teci de ardei iute uscat ~ am pus 1/2 lingurita pasta de ardei iute 
  • 5 linguri de ulei pentru prajit


    pentru marinada de pui:
    • 1/3 lingurita sare
    • 2 lingurite sos de soia
    • 2 lingurite vin de orez (alcool pentru gatit) ~ am pus otet de orez
    • 2 lingurite amidon
    • 2 lingurite de apa
    pentru sos:
    • 3 lingurite de zahar
    • 1 lingurita otet de vin
    • 5 linguri de suc de rosii
    • 1 lingurita amidon
    • 1 lingurita apa

    Mod de preparare:



    • Pieptul de pui il taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute.
    • Ingredientele pentru sos le amestecam pe toate intr-un castron si le lasam deoparte.
    • Ceapa verde o taiem in bucatele lungi de 5 cm, separam partea alba de partea verde, partea alba o vom folosi la inceput, iar partea verde o vom folosi la sfarsitul prepararii.
    • Tocam usturoiul.
    • Intr-o tigaie prajim bucatile de pui in ulei incins, dupa ce au capatat o culoare aurie, le scoatem si le lasam deoparte. 
    • In wok incingem o lingurita de ulei si adaugam usturoiul,  pasta de ardei iuti si partea alba de la ceapa, calim totul cateva secunde, apoi adaugam si bucatile de pui prajite.Mai lasam pe foc aproximativ un minut pana se imbina aromele cu puiul, apoi adaugam sosul de tomate format mai devreme. Dupa cateva secunde sosul se ingroasa, luam wok-ul de pe foc caci este deja gata!
    • Adaugam si partea verde de la ceapa si servim.
    • L-am servit alaturi de Amestec Thailandez de legume si orez

    Reteta preluata de pe Bucataras

    Niciun comentariu: