luni, 29 iunie 2015

Chifle pufoase si chifle cu legume



Chifle simple:


Ingrediente :
  • 550 gr faina + 30 gr ( dupa caz) 
  • 150 ml apa calda
  • 150 ml lapte cald
  •  1 ou 
  • 50 gr unt
  •  3 lingurite zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 10 gr sare
  •  ou batut pt uns 
  • seminte de mac
Mod de preparare:
  • Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. 
  • In laptele cald punem untul taiat cubulete.
  • Faina si restul ingredientelor le punem intr-un bol mare. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia.
  •  Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chifle pufoase. 
  • Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jumatate de ora.
  • Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. Taiem in 12 bucati egale si le modelam sub forma rotunda. 
  • Tava , o ungem cu unt si presaram putina faina, apoi punem chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. 
  • La final le ungem cu ou batut si presaram seminte de mac.
  • Le coacem la 180 grade aprox 25 minute.
  • Am facut 6 chifle simple si 6 cu legume.

Reteta preluata de pe Lucky Cake


Chifle cu legume:


Ingrediente:
  • 1 felie ardei rosu
  • 1 felie ardei galben
  • partea verde de la un fir de ceapa
  • 5 masline verzi umplute cu ardei
  • 1 lingura ulei masline
  • parmezan
  • seminte de mac
Mod de preparare:
  • Legumele se taie marunt si se calesc in uleiul de masline. 
  • Se las sa se raceasca apoi le incorporam in compozitia de chifle ramasa.
  • Formam 6 bilute si le punem in tava, le ungem si punem macul si parmezanul ras fin.
  • Se dau la cuptor pt cca.25min.

Niciun comentariu: