Chifle simple:
- 550 gr faina + 30 gr ( dupa caz)
- 150 ml apa calda
- 150 ml lapte cald
- 1 ou
- 50 gr unt
- 3 lingurite zahar
- 20 gr drojdie proaspata
- 10 gr sare
- ou batut pt uns
- seminte de mac
Mod de preparare:
- Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza.
- In laptele cald punem untul taiat cubulete.
- Faina si restul ingredientelor le punem intr-un bol mare. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia.
- Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chifle pufoase.
- Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jumatate de ora.
- Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. Taiem in 12 bucati egale si le modelam sub forma rotunda.
- Tava , o ungem cu unt si presaram putina faina, apoi punem chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- La final le ungem cu ou batut si presaram seminte de mac.
- Le coacem la 180 grade aprox 25 minute.
- Am facut 6 chifle simple si 6 cu legume.
Reteta preluata de pe Lucky Cake
Chifle cu legume:
Ingrediente:
- 1 felie ardei rosu
- 1 felie ardei galben
- partea verde de la un fir de ceapa
- 5 masline verzi umplute cu ardei
- 1 lingura ulei masline
- parmezan
- seminte de mac
Mod de preparare:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu