- 200 g faina alba
- 120 ml apa clocotita
- 1 legatura ceapa verde
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite ulei de masline
- 3 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Punem intr-un bol faina si sarea si amestecam cu o lingura( aveti impresia ca mai trebuie apa dar NU), apoi cu mana framantam si se va lega aluatul si vom obtine o biluta de aluat elastica si moale.
- O lasam deoparte, acoperita cu un prosop pentru 15 minute. Dupa aceea modelam din ea un sul cam de 12 centimetri lungime.
- Taiem sulul de aluat in parti egale. vom obtine 6 bucatele de aluat pe care le vom transforma in mingiute.
- Luam o mingiuta de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire.
- Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem suprafata foii cu ulei de masline.
- Taiem ceapa verde in bucati si presaram foaia de aluat.
- Rulam foaia de aluat intocmai ca pe o clatita, obtinem un rulou .
- Rulam bucata de aluat, dandu-i o forma de melc iar peste melcul format trecem usor sucitorul, astfel incat sa obtinem o turtita cam cat palma noastra.
- prajim in uleiul incins turtitele pana acestea se rumenesc.
- Dupa care le scoatem pe servetele de bucatarie.
- Le servim cat sunt calde alaturi de un sos dulce sau picant.
Multumesc Andreea pentru reteta :Din secretele bucătăriei chinezeşti...
Un comentariu:
Cu drag! Ma bucur ca le-ai incercat! Te pup!
Trimiteți un comentariu