sâmbătă, 15 septembrie 2012

Fasole verde la borcan

Ingrediente:

  •  4-5 kg de fasole verde
  • 10 ardei kapia
  • 5 morcovi
  • 5 cepe
  • 10 rosii
  • foi de dafin
  • leustean
  • sare de muraturi (3 linguri )
  • 250 ml ulei
Mod de preparare:
  • Curatati fasolea verde si puneti-o in apa rece la spalat. Dupa ce o clatiti bine in 2-3 ape luati cate un manunchi in mana si taiati-o in bucati de 2-4 cm. Puneti-o apoi la fiert intr-o oala mai mare cu apa cat sa o acopere.
  • Spalati restul de legume si le taiati marunt ( dupa placul fiecaruia ).
  • Se pune intr-o oala sau cratita mare uleiul iar apoi punem ceapa la calit. Dupa 2 minute adaugam morcovii si imediat ardeii kapia. Adaugati 500 ml apa ca sa fiarba legumele.
  • Adaugam foi de dafin, sare.
  • Intre timp fasolea s-a fiert separat si o scoatem la scurs apoi o adaugam peste legume impreuna cu rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba apoi adaugam leusteanul taiat marunt.


  • Fasolea se pune in borcane si se adauga aspirina pisata sau conservant, se agita bine  apoi le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte. A doua a zi le ducem la loc racoros.
  • Mi-au iesit 9 borcane de 720 g.

Niciun comentariu: