- 4-5 kg de fasole verde
- 10 ardei kapia
- 5 morcovi
- 5 cepe
- 10 rosii
- foi de dafin
- leustean
- sare de muraturi (3 linguri )
- 250 ml ulei
Mod de preparare:
- Curatati fasolea verde si puneti-o in apa rece la spalat. Dupa ce o clatiti bine in 2-3 ape luati cate un manunchi in mana si taiati-o in bucati de 2-4 cm. Puneti-o apoi la fiert intr-o oala mai mare cu apa cat sa o acopere.
- Spalati restul de legume si le taiati marunt ( dupa placul fiecaruia ).
- Se pune intr-o oala sau cratita mare uleiul iar apoi punem ceapa la calit. Dupa 2 minute adaugam morcovii si imediat ardeii kapia. Adaugati 500 ml apa ca sa fiarba legumele.
- Adaugam foi de dafin, sare.
- Intre timp fasolea s-a fiert separat si o scoatem la scurs apoi o adaugam peste legume impreuna cu rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba apoi adaugam leusteanul taiat marunt.
- Fasolea se pune in borcane si se adauga aspirina pisata sau conservant, se agita bine apoi le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte. A doua a zi le ducem la loc racoros.
- Mi-au iesit 9 borcane de 720 g.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu