miercuri, 11 iulie 2012

Chiftelute

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata
  • 2 oua
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 6 catei de usturoi
  • sare, piper, vegeta
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Intr-un bol punem carnea tocata, adaugam cartofii si morcovul dati pe razatoarea mica, usturoiul pisat, ouale, condimentele, pesmetul, verdeata. Le amestecam bine.
  •  Punem  uleiul la incins intr-o tigaie apoi cu mana umeda formam chiftelele si le dam prin putina faina ("le aratam faina").
  • Cand s-au prajit le scoatem pe un servet ca sa absoarba uleiul.
  • Se servesc dupa gust: calde sau reci.

Niciun comentariu: