vineri, 20 iulie 2012

Chiftelute de sezon (dovlecel)


Ingrediente:

  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 cartof
  • 150 g branza
  • 1 ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper
  • marar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Se curata dovlecelul si cartoful, se spala si apoi se dau pe razatoarea mare si se lasa la scurs. Apoi vin storsi in mana, pentru ca tot lasa suc...se poate repeta operatiunea de 2-3 ori.
  • Branza se da pe razatoarea mare, usturoiul se piseaza, ceapa se toaca marunt sau o zdrobesti ( ca usturoiul ), mararul se toaca marunt, oul se bate cu telul.
  • Chiftelutele se formeaza in mana sau le poti pune cu lingura in uleiul incins.

2 comentarii:

Doina spunea...

Este una din retetele mele preferate pe care o prepar de fiecare data cand apar dovleceii

Octavia spunea...

Da, deliciosi si se termina rapid