sâmbătă, 26 decembrie 2009

Dumnezeu este cu noi


"...si-i vor pune numele Emanuel, care in traducere inseamna: Dumnezeu este cu noi." (Matei 1:23)

Numele "Emanuel" se gaseste de putine ori in Biblie, dar nu este mai putin plin de interes decat numele "Isus". Este numele dat Domnului nostru la nasterea Sa ca Dumnezeu venit in trup. El inseamna: "Dumnezeu este cu noi".
Sa luam bine seama ca in Domnul Isus Hristos era unirea a doua firi: cea dumnezeiasca si cea omeneasca. Acest adevar este de cea mai mare importanta. sa tinem bine minte ca Mantuitorul nostru este Dumnezeu desavarsit si, in acelasi timp, Omul desavarsit. Daca pierdem din vedere acest adevar de temelie, putem cadea in cele mai grozave rataciri. Numele "Emanuel" cuprinde toata taina. Isus este "Dumnezeu cu noi". El a avut o fire ca a noastra in toate lucrurile, dar fara pacat. desi Isus era "cu noi" in care si in "sange", totusi El era, in acelasi timp, Dumnezeu adevarat.
Sa tinem minte acest mare adevar! Sa binecuvantam pe Dumnezeu pentru adevarurile pline de imbarbatare, pe care le cuprinde Noul Testament. El ne vorbeste de Acela care mantuieste pe poporul Lui pacatele sale (Luca 1:77). Cuvantul scris ne mai vorbeste ca Isus este Dumnezeu Insusi, si totusi Om ca si noi, dar fara pacat. Aceste vesti bune, adevaruri de pret sa fie prilejul multumirii catre Domnul, pentru ca le avem!

~Samanta Buna~

4 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

sarbatori fericite!

Misu Radovici spunea...

Sarbatori binecuvantate cu marele Sarbatorit! Jesus is the reason for the season!
Fii binecuvantata tu si toti cei dragi tie!

blogurim spunea...

Craciun Fericit!!!

Geanina Codita spunea...

Permanent este cu noi, fie că ne este bine fie că nu...

Seară magică!