sâmbătă, 12 decembrie 2009

Imbratisarea infrumuseteaza viata



Este bine dovedit ca toti avem nevoie de contactul fizic cu cei dragi. Imbratisarea este forma cea mai importanta de transmitere a acestei miraculoase calduri umane.

Cand ne atingem, in imbratisarea afectuasa, invioram imens simturile si reafirmam increderea in propriile sentimente. Adeseori nu gasim cuvintele potrivite pentru a exprima ce simtim: acea imbratisare este coplesitoare.

Alteori nu indraznim sa spunem ce simtim, ori din timiditate ori ca sentimentele ne tulbura; si in aceste cazuri imbratisarea isi dovesteste amploarea.

Imbratisarile, pe langa senzatia de bine ce ne-l lasa, alina durerea, depresia si anxietatea. Provoaca stimulari psihice pozitive, la cel ce imbratiseaza cum si la cel imbratisat.

Este o comunicare imensa de bine ce se transmite de la unul la altul. Este important de stiut: imbratisarile, prin aceasta ampla manifestare afectuasa in compania semenilor, sunt chiar necesare pentru dezvoltarea personalitatii.

Ce ne aduce o imbratisare?
  • protectie: este important pentru oricine de a ne simti protejati, prin acest simplu, dar extrem de generos gest, dar si mai mult pentru copii si batrani, ce, frecvent, depind mult de dragostea celor din jur.
  • siguranta: toti avem nevoie de un plus de siguranta. Daca de multe ori nu traim acest sentiment este si din cauza ca intretinem intr-o forma ineficace relatiile cu cei din jur.
  • incredere: increderea, din propria fire sau de la cei apropriati, ne face ca sa avansam cand teama afecteaza dorinta de a participa cu entuziasm la provocarile vietii.
  • forta: cand transmitem energia noastra prin imbratisare, cu siguranta propriile noastre forte cresc.
  • sanatate: contactul fizic un imbratisari implica o energie vitala capabila de a vindeca sau usura suferinta.
  • incredere in sine: prin imbratisare transmitem un mesaj de recunoastere a valorii si a nobletii ce este depozitata in fiecare.

4 comentarii:

marius spunea...

Imbratisarea este si fizica si spirituala.De multe ori ,,alergam" sa primim imbratisari de la oamenii, dar cea pe care o da DOMNUL este mai buna si intaritoare.
Imbratisarea DOMNULUI sa fie in viata voastra.

Tafnat_Paeneah spunea...

ÎMBRĂȚIȘÁ, îmbrățișez, v A (se) cuprinde, a (se) înlănțui cu brațele, a (se) strânge în brațe (în semn de afecțiune). ♦ Fig. A înconjura din toate părțile; a învălui. 2. Tranz. Fig. A cuprinde dintr-o aruncătură de ochi. ♦ A include, a cuprinde în sfera preocupărilor. 3. Tranz. Fig. A-și însuși o idee, o doctrină, o concepție. ♦ A se consacra unei profesiuni. ♦ A cuprinde, a conține
"Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi ucizi cu pietre pe cei trimeşi la tine! De cîte ori am vrut să strîng pe copiii tăi cum îşi strînge găina puii supt aripi, şi n’aţi vrut!"
.sper sa intelegi cat de mult vrea Isus sa te imbratiseze zilnic ,si daca o sa intelegi ,asa trebuie sa faci si tu ,urmandu-i EXEMPLU VEI FI ASEMENEA LUI- MARANATA!

elena marin-alexe spunea...

Subscriu la ce a spus Marius.Suntem doritori de iubire si alergam sa primim imbratisari de la oameni, dar de cele mai multe ori ne alegem doar cu amaraciune.Imbratisarea lui Hristos este viata si Dragoste.
Daca imbratisam oamenii, sa-i imbratisam in Dragostea divina.

Miriam spunea...

Dacă vreau ceva, vreau să îmbrăţişez cu iubire pe oricine îmi permite...şi vreau să mă îmbrăţişeze oricine are un gând curat...
Astă vară eram la Haşdău într-o tabără. Ne apropiasem de focul de tabără şi o tânără care fusese în grupa, a venit şi m-a întrebat dacă îi dau voie să mă îmbrăţişeze...Am fost uimită şi fericită...Nici nu bănuia câtă nevoie aveam şi eu...Şi în îmbrăţişarea aceea strânsă şi prelungită, i-am cuprins pe toţi cei ce erau acolo...

Te îmbrăţişez, draga mea!