sâmbătă, 19 decembrie 2009

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (9)


Sugestii ajutatoare:

 Intai de toate, fa voia lui Dumnezeu sa fie rugaciunea ta. Cum? Descopera voia lui Dumnezeu prin intermediul Cuvantului lui Dumnezeu. Dumnezeu ti-a facut cunoscuta voia, intentia si planul Lui, în Biblie. Acorda loc Scripturii în rugaciunile tale. De prea de multe ori rugaciunea este numai un monolog, iar tu esti cel care întretine toata conversatia. Insa aceasta nu este comuniune. Comuniunea este un dialog, vorbind si ascultand în timp ce Dumnezeu îti vorbeste din Cuvantul Lui.
Comunica-i lui Dumnezeu nevoile tale si ale celor din jurul tau. Exprima-i Lui ceea ce tu vezi, ceea ce tu simti si ceea ce tu doresti. Dupa aceea întoarce-te la Cuvant iar Dumnezeu îti va vorbi. El îti va sluji si îti va arata voia si planul Lui pentru viata ta.
Dupa aceea adreseaza-te Lui din nou: "Iata Doamne ca se afla scris în Cuvantul Tau si înteleg ca este ceea ce Tu doresti, asa ca îti cer acest lucru în numele lui Isus Hristos". Asculta si învata sa asculti glasul lui Dumnezeu atunci cand El îti vorbeste prin Duhul Sau.
Rugaciunea trebuie adresata Tatalui în autoritatea numelui lui Isus Hristos. La urma urmei tu singur nu ai nici un drept de a fi primit în audienta la Dumnezeu. Nu exista nici o posibilitate ca tu sa poti dobandi un asemenea privilegiu. Singura cale prin care tu poti sa ai o audienta la Tatal este prin Isus Hristos. Isus a spus, "Eu sunt calea, adevarul si viata si nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine" (Ioan 14:6).
Cere-i Tatalui împlinirea nevoilor tale, însa cere-i lucrul acesta în numele lui Isus Hristos. Doar prin Isus Hristos ai dreptul sa vii, sa fii ascultat si sa fii primit. De aceea, cand bati, foloseste numele lui Isus.
"Tata, sunt eu, Chuck, si vreau sa vorbesc cu Tine"
"Care Chuck?"
"Tata, sunt eu, Chuck si vin în numele lui Isus"
"Haide Chuck, intra! Mi-e era dor de tine!"


~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

Un comentariu:

marius spunea...

Cind te rogi,lasa ingrijorarile in mina DOMNULUI.
Degeaba alergi in viata asta,daca nu ai vreme sa stai la sfat cu DOMNUL.
La sfirsitul alergari pe acest pamint,vom vedea ce roade am strins si cel mai important daca DOMNUL ne cunoaste si ne cheama in imparatia lui.
Cauta-l pe DOMNUL cita vreme mai este.