Ingrediente:
- 370 g faina
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- 3/4 plic drojdie uscata Dr.Oetker
- 230 ml lapte caldut
- 100 ml ulei
- 40g unt moale
- 3 linguri faina
- 50g branza telemea (pt compozitie)
- 50g telemea + 50g cascaval rase (pt umplutura)
- 1 ou (albus pt compoziti si galbenus pt uns cornurile)
Mod de preparare:
- Intr-un castron mare punem faina, zharul, drojdia uscata, amestecam cu o spatula.
- Adaugam treptat laptele caldut, amestecam.
- Adaugam tot uleiul, amestecam, adaugam albusul de ou si sarea.
- Adaugam cele 50g branza rasa fin, amestecam bine.
- Punem coca pe blaul de lucru, framantam apoi il dam la odihna 30 min in acelasi castron uns cu putin ulei si acoperit.
- Scoatem aluatul din castron, il punem pe masa de lucru, il portionam in doua.
- Luam prima bucata de aluat, ii dam forma unui baton, il taiem in doua, apoi inca o data in doua, formam bilute.
- Intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul, ungem cu unt bine, adaugam deasupra pe rand celelalte bucati de aluat intinse si unse fiecare.
- Lasam sa se odihneasca aluatul, intre timp pregatim la fel cealalta bucata de aluat.
- Intindem prima parte de aluat in timp ce cealalta se odihneste.
- Intindem sub porma unui cerc, taiem in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert il mai taiem in doua. Umplem cu branza si cascaval rase, rulam.
- Asezam in tava si lasam sa se odihneasca inca 20 min, ungem cornurile cu galbenusul diluat cu apa apoi presaram cascaval.
- Dam la cuptor pt cca. 25 min-30 min la foc potrivit.
- In total au iesit 16 cornuri daca am portionat asa si nu ca in video, acolo ieseam 12 bucati si erau cornuri imense, chit ca si astea sunt foarte mari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu