miercuri, 7 octombrie 2015

Sufleu de cartofi cu bacon si cascaval

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 250g cascaval
  • 100g bacon
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 3 oua
  • 50g unt
  • 6 linguri lapte
  • sare, piper
  • unt si pesmet pentru uns vasul
  • boia dulce pt decor
Mod de preparare:
  • Cartofii se fierb, se curata.
  • Intr-o tigaie prajim baconul, ceapa verde, ardeiul.
  • Separam ouale, albusurile se bat spuma.
  • Intr-un castron mare pisam cartofii, adaugam cascavalul dat pe razatoare, galbenusurile, sare, piper, untul topit amestecat cu lapte, amestecam bine iar la final adaugam baconul, ceapa si ardeiul.
  • Punem compozitia in vasele unse cu unt si tapetate cu pesmet. Presaram boia dulce si dam la cuptor pt cca.20 min sau pana se rumeneste putin deasupra.



Inspiratie:



Niciun comentariu: