joi, 8 octombrie 2015

Briose cu mac


Ingrediente pt 12 briose:

  • 210g faina
  • 200g zahar
  • 180ml ulei
  • 160ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri de mac
  • 5 linguri suc de portocale/lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 ou
  • 1 esenta de vanilie
Mod de preparare:
  • Intr-un castron mare cerneti faina cu sarea si praful de copt. Adaugati zaharul si amestecati cu o spatula.
  • In alt castron amestecati ingredientele lichide: oul, uleiul, laptele, sucul de portocale si coaja de lamaie.
  • Turnati compozitia lichida peste faina si omogenizati cu un tel, sa nu fie cocoloase.
  • Adaugati semintele de mac si omogenizati.
  • Se pun in hartiile/forme de silicon in tava pt briose.
  • Se dau pentru 20-25 min la cuptorul preincalzit.

Multumesc Brigitta pt reteta: Stickyfingers


Niciun comentariu: