sâmbătă, 13 iunie 2015

Turtite chinezesti cu ceapa verde

Ingrediente:
  • 200 g faina alba
  • 120 ml apa clocotita
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 3 linguri ulei  pentru prajit
Mod de preparare:
  • Punem intr-un bol faina si sarea si amestecam cu o  lingura( aveti impresia ca mai trebuie apa dar NU), apoi cu mana framantam si se va lega aluatul si vom  obtine o biluta de aluat elastica si moale. 
  • O lasam deoparte, acoperita cu un prosop pentru 15 minute. Dupa aceea modelam din ea un sul cam de 12 centimetri lungime.
  • Taiem sulul de aluat in parti egale. vom obtine 6 bucatele de aluat pe care le vom transforma in mingiute.
  • Luam o mingiuta de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire.
  • Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem suprafata foii cu ulei de masline.
  • Taiem ceapa verde in bucati si presaram foaia de aluat.
  • Rulam foaia de aluat intocmai ca pe o clatita, obtinem un rulou .
  • Rulam bucata de aluat, dandu-i o forma de melc iar peste melcul format trecem usor sucitorul, astfel incat sa obtinem o turtita cam cat palma noastra.
  • prajim in uleiul incins turtitele pana acestea se rumenesc.
  • Dupa care le scoatem pe servetele de bucatarie.
  • Le servim cat sunt calde alaturi de un sos dulce sau picant.
Multumesc Andreea pentru reteta :Din secretele bucătăriei chinezeşti...

Un comentariu:

Andreea spunea...

Cu drag! Ma bucur ca le-ai incercat! Te pup!