vineri, 30 noiembrie 2012

Ciuperci umplute cu carne tocata

Ingrediente:

  • 15 ciuperci mari
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana pt gatit
  • 500 g carne tocata
  • patrunjel, marar
  • sare, piper, vegeta
  • 1 conserva sos de rosii
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
Mod de preparare:
  • Ciupercile se spala apoi scoatem coditele dar le pastram pentru umplutura.
  • Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Adaugam carnea tocata si lasam la calit.
  • Coditele de la ciuperci se toaca marunt si le adaugam peste carne.
  • Adaugam conserva de sos de rosii si usturoiul tocat marunt apoi sare, piper, vegeta.
  • Spre final adaugam smantana lichida si verdeata.
  • Lasam pe foc pana scade sucul, sa ramana o compozitie mai consistenta pentru a umplea ciupercile.
  • Ciupercile ce le-am folosit eu, au palarioara groasa si atunci am renuntat la hartia de copt si le-am pus direct in tava pt a pune o cana de apa sa fiarba putin ciupercile sa fie patrunse.
  • Umplem ciupercile cu compozitia rezultata apoi acoperim cu o feliuta de cascaval si le dam la cuptor (incalzit) pe aprox. 60 min.



Un comentariu:

Flori spunea...

Imi plac mult ciupercile, iar tu le-ai pregatit minunat! Mi-ai facut pofta! :)