miercuri, 28 noiembrie 2012

Ardei umpluti cu sos de rosii

Ingrediente:
  • 500 g carne tocata amestec
  • 100 g orez
  • 5-6 ardei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • foi de dafin
  • frunze de telina uscata
  • 1 lingura boia
  • sare, piper, vegeta
  • 2 conserve cu sos de rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
Mod de preparare:
  • Ceapa o curatam, spalam si o taiem marunt.
  • Uleiul il punem la incins si calim in el ceapa tocata pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi orezul si luam de pe foc.
  • Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam compozitia de orez, un ou, o lingura de morcov dat pe razatoare, frunze de telina uscata, vegeta, piper.
  • Ardeii ii taiem roata la capatul cu codita , scoatem samburii, ii clatim, ii punem la scurs. Ii tapetam cu faina  apoi ii umplem cu compozitia, dar nu de tot pentru ca se va umfla cand fierbe orezul si apoi va da pe afara compozitia.
  • Intr-o cratita punem uleiul la incins apoi punem ardeii umpluti sa se rumeneasca pentru 5 minute, apoi ii scoatem deoparte si punem la calit ceapa cu morcovul.


  •  Adaugam ardeii si punem apa calda cat sa ii acopere, adaugam frunze de telina uscata, foi de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.


  • Separat pregatim sosul de rosii: intr-o cratita punem la incins ulei, apoi adaugam o lingura de faina si cand s-a omogenizat turnam sosul de rosii, lasam sa dea un clocot. Adaugam o lingurita de zahar, frunze de telina, sare.

  • Turnam sosul de rosii peste ardei si amestecam usor sa nu sfaramam ardeii. Mai adaugam sare dupa gust.


Niciun comentariu: