joi, 23 august 2012

Vinete umplute cu carne si garnitura de orez

Ingrediente:
  • 3 vinete potrivite
  • 300 g carne tocata
  • 4 rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • verdeata
  • busuioc, oregano, telina (uscate)
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
  • cascaval si o rosie pt decor
  • 100 g orez
  • 1/2 pachet de unt
Mod de preparare:
  • Spalam vinetele, le taiem cotorul apoi le taiem in doua si le scoatem miezul.


  •  Presaram sare, piper apoi le ungem cu ulei.


  •  Le punem la cuptor pentru 20 minute, pe o tava tapetata cu hartie de copt.


  •  Calim in putin ulei o ceapa taiata marunt, apoi adaugam usturoiul pisat iar pe urma miezul de la vinete dat prin blender. Le calim cam 20 minute.


  •  Separat, calim cealalta ceapa, adaugam carnea tocata, si le calim la foc potrivit pentru 10 minute. Apoi adaugam putina apa calduta si lasam sa caleasca pana scade sucul. Adaugam rosiile date prin blender.


  •  Adaugam compozitia de vinete, condimentam cu busuioc,oregano si telina. Eu folosesc cam la toate mancarurile vegeta secretul gustului. Adaugam patrunjel tocat marunt, si mai lasam 5-10 min pe foc.


  •  Ne apucam sa umplem vinetele ( am crezut ca raman cu multa compozitie, dar m-am inselat, vinetele au burtica mare :D ). Am taiat o rosie felii si am decarat vinetele, apoi am dat pe razatoarea mica niste cascaval si am decorat apoi vinetele cu el.


  •  Le bagam la cuptor circa 30 min, la foc potrivit.


  •  M-am tot gandit ce garnitura sa fac la ele...orezul tras in unt merge bine.


3 comentarii:

*ELENA* spunea...

Bună Octavia!
Arată super...!
Nu am mâncat așa ceva dar cu siguranță le voi încerca și eu,mulțumesc!
Un weekend excelent îți doresc!
Cu mare drag!

Octavia spunea...

E foarte gustos...doar ca iti da mult de lucru...mai ales pe caldura...

Weekend placut si tie!

elena marin-alexe spunea...

Bine te-am regăsit!
Voi încerca, mai ales că mai am vinete în gradină.
Imbraţişări draga mea şi binecuvântări...cât cuprinde inima ta.