miercuri, 15 august 2012

Tiramisu

Scuzati poza dar a trecut atat de repede incat de abia mi-a mai ramas o margine sa ii fac o poza...de fiecare data cand faceam tiramisu nu ajungeam sa-l gust macar...azi am reusit:D

Ingrediente:
  • 400 g piscoturi  ( in vasul meu intra doar 200g )
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 cescute de cafea concentrata
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare:
  • Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile.
  • Se adauga crema mascarpone si se omogenizeaza compozitia,
  • Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.
  • Apoi adaugam albusurile batute spuma peste compozitia de mascarpone si  amestecam usor cu o spatula (de jos in sus sa nu se lase spuma).
  • Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza intr-un vas termorezistent fara a lasa spatiu intre ele.
  • Se toarna jumatate din compozitie, se aseaza alt strat de piscoturi inmuiate in cafea si se intinde restul de crema.
  • Se pudreaza cu cacao si se lasa la frigider pana a doua zi.



Daca cunoasteti ceva trucuri pt tiramisu incat sa nu mai fie asa moale...as aprecia mult ajutorul dvs printr-un coment.

2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Este un desert minunat.

pytt72 spunea...

Pentru ca sa nu fie asa moale nu se pun albusurile in compozitie !!! In loc de albusuri se foloseste frisca lichida cca 250 ml care se bate.

Mod de preparare:
Se amesteca zaharul cu galbenusurile si se fierb putin pe baia de aburi.
Dupa ce se raceste putin compozitia fiarta se adauga crema mascarpone amestecand usor.
Se bate separatfrisca frisca, care mai apoi va fi amestecata cu prima crema (galbenusurile cu zahar + mascarpone)
Urmeaza ceilalti pasi (asamblarea si ornarea)