vineri, 31 august 2012

Dovlecel umplut cu carne si orez


Ingrediente:
  • 4 dovlecei de marime medie ( mi-au intrat doar 3 in tava )
Pentru umplutura:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe mari
  • 200 g branza 
  • marar, busuioc, patrunjel
  • Sare, piper, vegeta
  • 4 catei de usturoi 
  • ulei
Pentru sos:
  • 10 linguri de smantana
  • 2 oua
  • marar
Mod de preparare:
  • Luam dovleceii, ii curatam, ii spalam ii taiem in doua pe lung si le scobim miezul cu o lingura sau lingurita.
  • Miezul dovlecelului, aceea ce am scobit-o, o dam prin blender. Atentie, daca dovlecelul are seminte prea mari, incercam sa le indepartam, lasand doar partea frageda.

  • Intr-o cratita punem apa, o lingurita de sare si o lasam sa dea in clocot. Punem bucatile de dovecei la oparit. Lasam dovlecelul in apa, pana incepe sa se inmoaie indeajuns, cam 5 minute. Dupa ce s-au inmuiat scoatem dovleceii.
  • Punem orezul la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Dupa ce este fiert, il punem intr-un strecurator la scurs.
  • Mararul il tocam foarte marunt, in prealabil. 
  • Dam branza pe razatoare.
  • Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins, o lasam pana se rumeneste. Peste ceapa adaugam dovlecelul si lasam totul la calit timp de 10 minute. Intre timp, rosile le curatam de coaja si  le dam prin blender. Adaugam sucul de rosii peste ceapa si dovlecel, mai lasam totul pe foc 5 minute, dupa care punem compozitia intr-un strecurator la scurs. Zatul ce se scurge il vom pastra pentru prepararea sosului.

  • Carnea o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si o condimentam cu vegeta, piper si usturoi pisat.
  • Luam de pe foc. Adaugam in tigaie, peste carne compozitia din dovlecel, ceapa si rosie, adaugam orezul fiert si scurs in prealabil, branza razalita, un ou si condimentam totul cu marar, sare si piper. Amestecam totul, pana se omogenizeaza toate.
  • Punem dovleceii – opariti in prealabil – intr-o tava unsa cu ulei si incepem sa-i umplem, punand cu lingura din umplutura in interiorul dovleceilor.
  • Intr-un bol pregatim sosul pe care il vom turna in tava peste dovlecei. Amestecam in bol zatul care a ramas dupa ce am calit dovleceii si i-am pus la scurs, 10 linguri de smantana, 2 oua, sare si marar dupa gust. Toate ingredientele le amestecam cu telul, pana la omogenizare.

  •  Dupa ce am umplut toti dovleceii, turnam peste ei sosul de smantana si marar. Punem tava in cuptor pentru 45 – 50 de minute, pana dovleceii se gratineaza deasupra.

Niciun comentariu: