luni, 5 martie 2012

Ciorba de pui a la grec


Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 4 oua ( galbenuse ) - la litrul de apa se pune oul...4l = 4 oua
  • smantana ( la litrul de apa se pune lingura de smantana...4l = 4 linguri )
  • ardei iute 
  • tarhon

Mod de preparare:

  • Se pune la fiert pieptul de pui cu 3 morcovi, telina, ceapa si o lingura de sare.
  • Cand s-a fiert carnea si legumele le scoti intr-un castron si le lasi sa se raceasca, iar supa o strecori.
  • Separat se caleste in putin ulei, un morcov ras pe razatoarea mare. Peste morcovul calit torni supa apoi tai fasii pieptul de pui si in adaugi in oala.
  • Adaugi usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat felii subtiri ( eu am pus de la borcan ).
  • Condimentezi cu vegeta, sare, tarhon ( in otet ) taiat marunt si acresti cu bors (sau  otet ). 
  • Separat intr-n castronel se freaca bine 4 galbenuse cu o lingura buna de faina apoi se pune pe rand 4 linguri de smantana.
  • Scoti cu polonicul un pic de ciorba si amesteci compozitia din castronel. Inainte sa adaugi in oala compozitia din castronel, stigi focul .
Pofta buna!

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Dar daca pun doar doua oua? Eu sunt la regim.
Mulţumesc Octavia! Îmbrăţişări!

Octavia spunea...

Cred ca e buna si cu mai putine galbenuse...e reteta sorei mele...ouale dau culoare si consistenta.

marius spunea...

Daca ii buna o sa trimit pe cei de la FunCurier sa imi aduca de la voi citeva polonice cu ciorba.GBU

ANA - arad spunea...

esti extraordinara surioara draga,esti o gospodina desavarsita- imi place mult blogul tau, fii binecuvantata ,tu si casa ta