joi, 29 septembrie 2011

Oglinda lui Gandhi

Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Gandhi in legatura cu factorii care distrug fiinta umana si ca el ar fi raspuns:

Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.

Viata m-a invatat ca lumea este amabila daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai daca eu ii urasc; ca exista fete zambitoare daca eu le zambesc; ca exista fete amarate daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita daca eu sunt fericit; ca lumea se supara daca eu ma supar; ca exista persoane recunoscatoare daca eu sunt recunoscator;

Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.


Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!


P.S. Nu il promovez pe Gandhi, chiar daca imi plac aceste ganduri nu  inseamna ca sunt de acord cu tot ce a promovat el.
~ mail ~

Un comentariu:

elena marin-alexe spunea...

Octavia subscriu la cele scrise de tine.
Si te rog ceva.Familia mea are nevoie de rugaciune, asa ca daca vrei sustine ruga noastra inaintea Domnului.Dorim ca in problema ivita, El sa-si spuna voia Sa.
Cu multumiri Elena.