joi, 11 martie 2010

O gustare cu Dumnezeu

A fost odata un baietel care a dorit foarte mult sa-L intalneasca pe Dumnezeu si s-a gandit intr-o zi sa porneasca in cautarea Lui. Stia foarte bine ca nu o sa fie o simpla plimbare, asa ca, inainte de a porni, si-a umplut bine, bine ghiozdanul cu dulciuri si cu multe sticlute cu apa, sa-si mai potoleasca foamea si setea, din cand in cand. Cand a fost la cateva strazi departare de casa lui, a zarit un parc mare si umbros si s-a gandit sa-si traga putin sufletul, inainte de a porni iar la drum. S-a asezat pe o banca langa un batran amarat, care se uita atat de plictisit la porumbeii ce scormoneau si ei asfaltul, in speranta ca vor mai gasi cate ceva de-ale gurii. Baietelul si-a pus ghiozdanul in brate si a scos din el o sticluta de apa si, cand sa bea, a fost intrerupt de privirea batranului, care se uita la el cu o foame de parca voia sa-l manance. Facandu-i-se mila, baiatul i-a oferit acestuia cateva dulciuri, iar drept rasplata batranul i-a oferit un zambet. Atat de incredibil si de radiant a fost zambetul batranului, incat baietelul i-a oferit si o sticluta cu apa, doar, doar va mai primi inca un zambet atat de frumos. Fara nici o ezitare si fara nici o retinere, batranul i-a mai zambit inca o data copilului. Toata dupa-amiaza au stat acolo pe banca, mancand si band, fara sa-si adreseze vreun cuvant.
Pe cand se innopta, baiatul simti ca e obosit si se hotari sa o ia catre casa, cu gandul ca isi va continua calatoria in urmatoarea zi. Nici nu apuca bine sa faca cativa pasi, ca se intoarce sa-l imbratiseze pe colegul sau de banca. Batranul, surprins de fapta copilului, i-a oferi in schimb cel mai frumos zambet pe care l-a vazut copilul in acea zi. Ajuns acasa, mama baiatului l-a intampinat. Surprinsa de expresia plina de fericire a copilului ei, nu se rabda sa nu-l intrebe:"Ce ai facut tu azi, de esti asa de fericit? Cine ti-a adus aceasta fericire?"Copilul ii raspunse: "Am luat masa cu Dumnezeu!". Si, inainte ca mama lui sa apuce sa-i raspunda, a mai adaugat: "Stii ceva? Are cel mai frumos zambet dintre toate pe care le-am vazut vreodata!"
Intre timp, batranul a ajuns si el acasa si fiul sau, observand privirea pasnica a tatalui, nu a ezitat sa-l intrebe:"Tata, ce ai facut azi de esti asa fericit? Cine ti-a adus aceasta fericire?"El i-a raspuns fiului sau: "Am mancat in parc dulciuri, cu Dumnezeu!". Si inainte ca fiul sau sa apuce sa ii raspunda, el a adaugat: "Stii ceva? Este mult mai tanar decat am crezut!" 

~autor necunoscut~

6 comentarii:

marius spunea...

Cine nu doreste sa ia o gustare cu DOMNUL,sa ridice doua degete!
Daca nu ridici inseamna ,ca ai fost la masa cu EL si te-ai saturat de tot ce ti-a dat.
Va doresc la totii ca in fiecare zi ,sa stati la masa DOMNULUI si mai ales ,sa va bucurati.

Rodica Botan spunea...

M-am hotarit si eu sa zimbesc mai des...cine stie? Poate cineva o sa-l vada pe Dumnezeu cu ajutorul meu...faina poveste!!!

Geanina Lisandru spunea...

Multă prospețime în această postare. Hrană spirituală de zile mari.

Te îmbrățișez cu toată dragostea!

elena marin-alexe spunea...

Plina de profunzime "povestea ta".Multumesc.

Cata spunea...

Faptele noastre vorbesc mai tare ca vorbele..asa ca sa nu uitam ca lumea trebuie sa ne confunde cu Isus Hristos.. asa de mare trebuie sa fie asemanarea.. :)

kis spunea...

mai mult decat o poveste, un mod de viata!