miercuri, 17 februarie 2010

Optimismul (I)

Adevaratul optimism inseamna a constientiza problemele, dar si a detecta solutiile, a recunoaste dificultatile, a fi incredintat ca pot fi depasite, a constata partile negative, accentuandu-le insa pe cele pozitive, expunerea la tot ce poate fi mai rau, dar asteptand sa se intample cel mai bun lucru, a avea toate motivele sa ne plangem, dar sa alegem sa zambim. (William Arthur Ward)

Am devenit optimist cand am descoperit ca nu puteam sa castig altfel. (Earl Weaver)

Optimismul este esential pentru realizarea de sine, fiind de asemenea, temelia curajului si al adevaratului progres. (Nicholas Murray Butler)

Optimistul este personificarea umana a primaverii. (Susan J. Bissaonette)

Optimismul este credinta care duce la mari realizari. Nimic nu poate fi realizat fara speranta si incredere. (Helen Keller)

3 comentarii:

Ana Maria spunea...

Optimismul este starea firii necesare unui nou inceput, starea care te face sa mergi mai departe si sa realizezi importanta unui rasarit de soare! ;)

marius spunea...

Cind nu mai este ,nici o umbra de optimism in viata unui om,apare dezastru.A fi optimism in viata ,este un cistig pentru linistea sufleteasca.Cine isi pune increderea in DOMNUL,niciodata nu pierde.
Optimismul unui credincios trebuie sa fie intotdeauna tare.

CERCELUSI BUCLUCASI spunea...

Dalai Lama are un citat care imi place foarte mult si care are legatura cu articolul scris:

If you have fear of some pain or suffering, you should examine whether there is anything you can do about it. If you can, there is no need to worry about it; if you cannot do anything, then there is also no need to worry.
:)