vineri, 12 februarie 2010

Ceasca de cafea

Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toti având joburi si pozitii de vis, masini si case, au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cât de stresanta si obositoare e viata zi de zi. Profesorul i-a întrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a întors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratând normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.

Când toti aveau câte o ceasca de cafea în mâna profesorul le-a zis: Daca ati observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceasca scumpa si fina lasând cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e mai bun în viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care îl aveti zi de zi.

Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua ta are acelasi gust. Ceasca nu adauga nicio calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi, inconstient, ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati început sa va uitati la ceasca celuilalt gândindu-va ca e mai frumoasa decât a voastra.
 
Viata e ca o cafea buna: jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia în societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA.. Hainele pe care le avem, pozitia în societate si banii nu înseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce înseamna viata. Din contra, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii care au si mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au. Câteodata concentrându-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua. 
 
Savurati cafeaua, nu cestile! Cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiti oameni stiu sa se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa...

~autor necunoscut~

5 comentarii:

Geanina Lisandru spunea...

Trăiesc clipa, nu mă stresează niciodată ziua de mâine. O aştept ca şi când ar fi ultima, de fiecare dată, cu aceeaşi intensitate.

Zile pline de iubire cu aromă de cafea!

Anamaria-Blue Princess (Airamana) spunea...

Foarte faina meditatia si ai foarte mare dreptate in ceea ce spui! Marea majoritate a oamenilor se afunda in ingrijorari pentru ca nu pun pret pe ce este viata,pe ceea ce au, ci pe ceea ce ne ajuta sa ne traim viata, fara sa se multumeasca vreodata...God :bless:

Charys spunea...

Octavia... dear... chiar in timp citeam meditatia asta eram cu cafeaua in fata... :D:D ... Multumesc pentru aceste ganduri... cred ca o sa le am in minte pentru destul de mult timp de-acum inainte ... :imbratisare::bless: ...

elena marin-alexe spunea...

Viata e ca o cafea buna: jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia în societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA..

Mult adevar,in aceste vorbe....
O duminica linistita si binecuvantata!

marius spunea...

Frumos este scris si foarte mare adevar.Va intreb acuma ,v-ati baut azi ceasca de cafea spirituala?(rugaciunea)
Daca DA ,atunci cred ca fost buna la gust,daca NU inseamna ca nu va place gustul ei sau poate ce folositi ptr ea ,adica cafeaua(credinta) este amara sau stricata.
Va indemn sa folositi cu incredere in fiecare zi si daca se poate si va tine chiar si doua cesti pe zi de cafea ,ca nu pierdeti nimic,cistigati in mod sigur o tensiune( bucuria in DOMNUL) de aviator.Alegeti intotdeauna si zaharul(HARUL) cel mai dulce numai sa nu fie prea dulce ca duce la diabet(fariseism,fatarnicie,mindrie).
DOMNUL SA FIE CEL MAI BUN CAFENGIU PTR VOI!