vineri, 4 decembrie 2009

Timpul



 "Soarta mea este in mana Ta..." (Psalmul 31:15)





Se spune: "Timpul inseamna bani", dar cred ca ar trebui sa meditam la aceasta propozitie, pentru ca timpul a devenit mult mai pretios decat banii. Desigur, cu ajutorul masinilor si tehnicii moderne obtinem timp din belsug, dar trebuie sa recunoastem ca el nu poate fi economisit. Harmut Rosa, profesor la universitatea Friedrich Schiller din Jena, scria: "Deoarece traim intr-un mediu supradinamic, in care posibilitatile si acaziile, dar si solicitarile se schimba mereu, trebuie sa alergam tot mai repede, pentru a mentine pozitia. Cine nu alearga, nu mai este la curent cu imbracamintea, ideile si opiniile."

Cine isi cauta satisfactia vietii sale in "a fi la curent" nu este un vanator, ci un vanat. Cat de linistitor este gandul ca stim in aceasta perioada de timp, care devine tot mai presanta, ca viata pe pamant nu reprezinta totul si ca nu trebuie sa alergam dupa bunurile acestui timp. Cei fara odihna pot gasi odihna la Dumnezeu. Pacea si multumirea sunt oferite de Dumnezeu. Cheia spre fericire este increderea in Cel care ne-a dat viata. Timpul nostru este in mainile Sale. El decide inceputul si sfarsitul vietii noastre. Nimic altceva nu ofera vietii noastre liniste deplina, decat increderea in Dumnezeu.

~Samanta Buna~

Un comentariu:

marius spunea...

Timpul este unicat si trece repede.Multi dintre noi il folosim in scopuri personale,altii pentru a-si face averi.Timpul vietii vine si se duce.Crestinul adevarat se bucura de timpul petrecut linga DOMNUL.Noi ce facem cu timpul pe care ni la dat DOMNUL in viata noastra.Cum il folosim?
Si eu si tu trebuie sa nu renuntam la timpul pentru DOMNUL caci el trece si vine vremea cind cel de sus ne va chema la judecata,sa ne intrebe ce am facut in timpul vietii.