vineri, 7 septembrie 2012

Cartofi suedezi cu sos de usturoi


Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 4 felii de sunca/parizel/bacon
  • 2-3 linguri ulei 
  • 2-3 felii unt 
  • vegeta, piper
  • 4 linguri de smantana
  • 6 catei de usturoi 
  • 1 lingurita de ulei si de otet
Mod de preparare:
  •  Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. 
  •  Se preapara un mujdei din usturoi, sare, ulei, otet apoi smantana.
  • Cartofii se spala cu periuta apoi se sectioneaza transversal, fara a se taia complet si introducem cate o felie de sunca/parizel/bacon.
  • Intr-un bol punem ulei, piper si vegeta cu care ungem cartofii.
  •  Se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se pune o felie de unt peste fiecare cartof si se baga la cuptor. 
  • Cartofii Suedezi sunt gata in aprox. 60 minute.
  • Se servesc cu sosul de usturoi.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Am probat reteta dvs. e DELICIOASA! :)

Rascumparati Vremea spunea...

Ma bucur ca v-a placut!