miercuri, 16 mai 2012

Ciorba de perisoare


Mod de preparare:

  • Calesti jumatate de ceapa (taiata marunt), adaugi vegeta, boia. apoi 2 linguri de orez si amesteci sa nu se prinda de vas orezul. Opresti focul, acoperi vasul si lasi sa se umfle orezul ( in acest fel perisoarele nu se vor mai "imprastia" in ciorba, vor ramene bilute ).



  • Intre timp pregatesti legumele pentru ciorba. Cureti morcovul, telina si ceapa apoi le tai marunt. 
  • Calesti intai ceapa in putin ulei apoi adaugi morcovul si telina, cand s-au calit, stingi cu apa calduta. 
  • Cand fierbe, poti adauga  o lingura de zarzavat de la borcan ( daca ai pus pe iarna ). 
  • Lasam sa fiarba la foc potrivit si ne apucam de compozitia de perisoare.

  • In cratita unde ai calit ceapa cu orezul, adaugi 2 galbenuse, 2 linguri de faina, jumatate de lingurita piper, 1 lingurita de vegeta, 1 lingurita de sare, telina uscata ( daca ai ).
  • Se pune pe o farfurie mare faina, unde vom tavali bilutele. Intr-un castronel punem ulei ca sa ne inmoiem mana cand formam bilutele ( ca sa nu ni se lipeasca compozitia de mana ). Bilutele le asezam pe o farfurie mare ce am presarat-o cu faina.


  • Cand am terminat de facut bilutele si legumele din ciorba sunt fierte, adaugam bilutele in ciorba ( bilutele se vor ridica la suprafata cand sunt fierte ).
  • Dam gust la ciorba cu sare, vegeta, bors, bulion si tarhon din otet. Cand este gata, preparam intr-un castronel o compozitie de dres formata dintr-un galbenus, o lingura de faina si 3 linguri de smantana. Le amestecam bine si luam cu polonicul ciorba si adaugam in castronel, amestecam apoi stingem focul si adaugam compozitia in oala cu ciorba ( sa nu se branzeasca ), amestecam si ciorba este buna de mancat.

Niciun comentariu: