marți, 10 aprilie 2012

Prajitura cu crema de cocos



Ingrediente pentru crema:

  • 600 ml lapte + 150 g nuca de cocos ( nu am gasit lapte de cocos [700 ml]...poate in orasele mari gasiti )
  • 100 ml lapte + 70 g amidon de porumb + 3 linguri de zahar
  • 70 g ciocolata alba
  • 170 g unt ( la temperatura camerei )
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri de nuca de cocos
  • un pachet de foi de pandispan ( vanilie sau cacao )


Mod de preparare:
  • Puneti la fiert intr-o craticioara cei 600 ml de lapte cu 150g cocos , apoi strecurati. ( nr.1 si 2 )
  • Se adauga ciocolata alba si lasati la foc mic pana da in clocot. ( nr.3 )
  • Separat, se amesteca cei 100 ml lapte cu amidonul si zaharul si se aduga compozitia peste laptele de cocos. ( nr.4 )
  • Continuati sa amestecati pana se ingroasa crema. ( nr. 5 )
  • Adaugati cele 6 linguri de cocos si lasati sa se raceasca crema. (nr.6 )
  • Separat, mixam untul cu zaharul pudra si adaugati crema de lapte ( sa fie racita bine )
  • Apoi umpleti foile.


Un sfat!!!

 E atat de pufoasa prajitura ca de abia se poate taia !!!
Puteti folosi doar 4 foi din cele 5 ca sa aveti mai multa crema.

Versiunea cu foi de cacao:


  • Am  facut o glazura din ciocolata topita cu lapte si am presarat cocos.



~ Reteta preluata de pe Edith's Kitchen ~

2 comentarii:

marius spunea...

Ar trebui sa deschizi o cofetarie cu asemenea bunataturi.Sper ca au mai ramas ceva bucati din prajitura.

Gabriela spunea...

Vai ce prajitura buna! Mi-ai facut o pofta...