vineri, 20 ianuarie 2012

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (25)

Cauze ale lipsei de rugaciune

Daca v-ati analiza singuri veti descoperi o varietate de motive care sa explice lipsa de rugaciune din viata dumneavoastra. Prima cauza este lipsa de timp.
In aceasta societate noi ne-am permis sa devenim mai ocupati decat Dumnezeu a intentionat la început. Atunci cand Domnul a creat trupurile noastre El a intentionat ca omul sa traiasca într-un ritm mult mai usor si mai relaxat decat cel în care noi traim astazi. In zilele noastre, stilul nostru de viata si societatea noastra fac sa fie dificil sa gasesti timp pentru a fi singur cu Domnul.


De asemenea, este extrem de dificil sa gasesti un loc linistit si netulburat pentru a te ruga si pentru a fi singur cu Domnul. Aceasta lume devine tot mai congestionata si mai aglomerata, iar Satana face tot ce poate pentru a întrerupe fiecare clipa de liniste pe care o puteti petrece cu Dumnezeu.


Spre exemplu, s-ar putea sa treaca o saptamana fara ca telefonul sa sune odata. Dar daca începi sa te simti singur si vrei ca telefonul sa sune, îngenunchiaza numai si roaga-te. S-ar putea sa fie o greseala, însa poti fi sigur ca telefonul va suna, ca cineva va fi la usa de la intrare sau ca unul din copii va veni în casa plîngand. Foarte multe întreruperi sau deranjamente fac astfel sa fie foarte dificil sa te rogi.


O alta piedica pusa rugaciunii este tendinta de a-ti lasa mintea sa aiureze. Incepi sa te rogi pentru anumite lucruri si în scurt timp mintea te-a dus la surfing, la valurile minunate, iar dupa aceea ceea ce vezi pare a fi o frumoasa..., hopa, "Imi pare rau, Doamne!" In felul acesta mintea ta a plecat într-o scurta calatorie laturalnica.


O alta problema care cauzeaza o lipsa de rugaciune este toropeala. Traim cea mai mare parte a timpului sub o asemenea presiune încat orice clipa libera devine un prilej de odihna. De exemplu, daca îngenunchiezi la marginea patului tau si-ti pui capul în maini începand sa te rogi, ei bine, aceasta este o foarte buna pozitie pentru a adormi! Curand vei atipi tocmai în mijlocul unei rugaciuni. Dupa o vreme însa, încep sa te doara genunchi si sa-ti amorteasca picioarele si te vei trezi dandu-ti seama brusc ca, "am adormit la datorie!"
Este chiar mai rau atunci cînd hotarasti sa te întinzi în pat, si sa te rogi cu capul pe perna.
Acum, eu nu descurajez în întregime lucrul acesta. Eu unul în fiecare seara adorm vorbindu-i Domnului, caci îmi face placere sa ma împartasesc cu Domnul pana ce adrom.


Insa este necesar ca sa avem un timp de rugaciune care este mult mai activ si mai alert.


... continuare maine :D


~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

Un comentariu:

Cata spunea...

Apreciez articolele despre rugaciune, mai ales ca anul acesta, 2012, este dedicat inceperii unei schimbari radicale in viata mea de rugaciune. Multumesc pt ce pui aici.