miercuri, 4 ianuarie 2012

Ciuperci umplute cu garnitura de orez si sote de legume


Ingrediente:
  • 1 kg de ciuperci champignon
  • 200 g sunca
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval
  • 2 ardei kappia sau gras
  • o legatura de patrunjel
  • 200 g orez
  • vegeta, sare, piper
  • 5 morcovi
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii sau suc de rosii
  • 100 ml - 200 ml smantana pt gatit



Mod de preparare:
  • Speli ciupercile, le cureti de pielite, le scoti coditele apoi le clatesti bine .
  • Realizezi un pat de legume pe care vor fi puse pălăriile şi acest pat îl realizezi din jumatate de ceapa tocata marunt, 1 ardei rosu tocat marunt si o parte din morcovi ( fierti si apoi taiati felii subtiri ), acestea fiind calite mai intai. Pui ulei in tava apoi legumele si dupa ce ai asezat ciuperile adaugi apa.
  • Umplutura se va face din: coditele de la ciuperci rase pe razatoarea mica, 2 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, jumatate de ceapa tocata marunt, 1 ardei rosu tocat marunt, o legatura de patrunjel, 100 g cascaval ras pe razatoarea mare, 200 g sunca tocata marunt, rosiile tocate marunt. Intai calesti ceapa, ardeiul si cozile ciupercilor, sunca apoi adaugi casvalul ras.
  • Dupa ce le-ai asezat in tava adaugi pe ciuperci putin cascaval ras. 
  • Se introduce tava la cuptor se lasa 30-40 min pana se vor inmuia ciupercile, cascavalul se va topi si se va rumeni putin.
Orez tras in unt:
  • Fierbi orezul iar separat topesti untul si adaugi orezul scurs de apa.
  • Adaugi sare, vegeta dupa gust. 
  • Se serveste cald.
Sote de morcovi cu sos alb:
  • Legumele din tava cu ciuperci le pui intr-o tigaie alaturi de ce morcovii ramasi, adaugi sosul alb format din smantana de gatit si o lingura de faina.

Pofta buna !

Niciun comentariu: