marți, 6 septembrie 2011

Chec cu banane


Ingrediente:

  • 2 banane
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • un varf de sare
  • stafide
  • 1 lingura cacao
Mod de preparare:

Curata bananele si paseaza-le cu furculita.
Separat, mixeaza ouale cu zaharul, iaurtul si untul topit.
Toarna amestecul peste bananele zdrobite, amestecand usor.
Incorporeaza faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Toarna 3/4 din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Adaugi o lingura de cacao in compozitia ramasa apoi o torni in tava.
Din loc in loc, pune stafide si se lasa la cuptor aproximativ 50 minute.

2 comentarii:

Cata spunea...

Ui ui .. ce bine ca pui si retete din acestea delicioase ..

elena marin-alexe spunea...

Foarte aspectuos checul tau Octavia! Am sa incerc reteta...promit.