marți, 6 iulie 2010

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (23)

Un om al rugăciunii

Ce anume face pe cineva sa fie un om al rugăciunii? Intâi, acesta se roaga pentru orice lucru, pentru lucruri mici cât şi pentru lucruri mari. Noi adeseori şovăim să ne rugăm pentru lucruri mici fiindcă ne este teama să nu-l deranjam pe Dumnezeu cu banalităţi. Cred ca El este atât de ocupat în a dirija treburile universului încât nu trebuie să mă mai ajute şi pe mine în domeniile neînsemnate ale vieţii mele. Dar Isus a spus ca Tatal nostru ceresc este conştient de orice vrabie care cade la pamânt. Cu atât mai mult este El conştient de fiecare nevoie a noastra (Luca 12:6-7).
De asemenea, Biblia porunceste că, "în orice lucru, prin rugăciuni şi cereri, aduceţi cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu" (Filip.4:6). Dacă iubeşti cu adevarat pe cineva, nu conteaza cât de des te suna la telefon sau de ce te sună, fiindca vei fi bucuros sa ai veşti de la aceea persoană. Dumnezeu te iubeste atât de mult încât Lui nu-i pasă de cât de banală este nevoia ta. Pur si simplu îi face plăcere să audă de la tine.
Isus a spus ca "oamenii trebuie sa se roage necurmat, si sa nu se lase" (Luca 18:1).
De ce atunci atât de multi se descurajează şi nu se roagă niciodată? Îi aud pe mulţi spunând ca, "nu stiu ce voi face! Nu stiu la cine sa merg". Acestia sunt cei ce se lasa. Dar învaţaţi despre harul lui Dumnezeu prin rugăciune. Deprindeţi-va sa-i încredinţaţi lui Dumnezeu orice situaţie pentru ca viaţa dumneavoastră să fie întarită de mâna Lui care va sta deasupra.
Ca rezultat al strânsei partăşii a lui Neemia cu Dumnezeu, zidurile cetăţii au fost reconstruite în 52 de zile, pe când alţii au încercat timp de 100 de ani sa reconstruiasca aceleasi ziduri! Şi nu numai atât dar a si avut loc o trezire spirituala în popor. În timp ce făceau lucrarea fizică a lui Dumnezeu, Neemia şi oamenii lui au facut de asemenea si o lucrare spirituală. Israelitii au devenit atât de entuziasmaţi că zidurile lor au fost reconstruite şi că puteau din nou sa locuiască linistiti în Ierusalim încât s-au adunat laolalta pentru a se închina Domnului. În templu, carturarul Ezra, a scos Legea lui Dumnezeu si a citit-o poporului. Lucrul acesta a fost însoţit de pocainţă si de lacrimi înaintea lui Dumnezeu. Inimile poporului s-au întors către Domnul (Neemia, capitolele 8 şi 9).
Un singur om care traieşte în rugăciune şi părtăşie cu Dumnezeu poate avea rezultate incredibile!
Privind astazi în jurul meu, îmi dau seama ca trăim într-o lume aflata în nevoie.
Noi avem nevoie de oameni care să trăiască în părtăşie cu Dumnezeu, oameni care cunosc puterea lui Dumnezeu si care sunt doritori sa se roage ca lucrarea lui Dumnezeu să fie îndeplinită. 
De ce nu, de dragul acestei lumi nenorocite şi pierdute, n-ai fi tu acel om al rugăciunii?

~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~

Niciun comentariu: