luni, 10 mai 2010

Aspecte fundamentale ale rugaciunii (21)

PUTERE IN RUGACIUNE:

Puterea unui credincios este întotdeauna înrudita cu credinta lui în Dumnezeu. Isus a spus ca, "despartiti de Mine (fara Mine, engl.) nu puteti face nimic" (Ioan 15:5).
Din nefericire, nu întotdeauna cred lucrul acesta. De fapt, adesea se pare ca cred tocmai opusul. Insist cu încapatanare ca trebuie sa existe ceva bun pe care sa-l fac despartit de Isus. Intotdeauna caut în mine însumi o însusire recompensatoare sau vreo trasatura pentru care Dumnezeu sa ma iubeasca, fiindca se pare ca sunt incurabil de neprihanit de sine. "E-n regula, Doamne, o sa fac eu asta. Tu nu trebuie sa ma ajuti de data asta". Dupa aceea, cînd gresesc Isus îmi reaminteste ca "fara El, nu pot sa fac nimic".
Am dovedit adevarul acestei afirmatii de nenumarate ori în viata mea. Independent de Hristos, nu pot sa fac nimic, fiindca sînt slab si neajutorat. De partea cealalta, am descoperit un alt adevar minunat, unul pe care Pavel de asemenea l-a descoperit: "Pot totul în Hristos, care ma întareste" (Filip.4:13). Despartit de El sunt total neajutorat si nu am nici o putere. Prin Hristos am puterea sa fac fata oricarei situatii si sa biruiesc orice dificultate. In mine însumi sunt slab, dar în El sunt puternic.
Unii oameni sunt puternici în ei însisi. Se încred în propriile lor aptitudini iar dupa aceea se desfata în independenta si puterea lor. Totusi nu conteaza cat de puternic se crede cineva fiindca va veni o zi în care îsi va epuiza toate resursele proprii si în final va marturisi ca, "Nu pot s-o fac! Nu pot sa mai continui!"
Atunci cand omul care a învatat sa se încreada doar în el însusi ajunge la aceea zi a socotelii, aceea va fi o dezastruoasa si tragica zi. Dar pentru omul care a învatat sa se încreada în Domnul, aceea zi nu va mai diferita de altele, fiindca el s-a deprins sa-i dea Domnului fiecare zi. Omul încapatanat care se bizuie pe sine si pe propriile puteri va cadea în cele din urma. Insa omul care a învatat sa se încreada în Domnul pentru puterea lui, nu va cadea niciodata. Atata vreme cît depind de mine si de propriile mele resurse trebuie sa recunosc limitele omenesti. Dar daca ma încred în Dumnezeu si în resursele Lui, atunci am infinitele Sale capacitati la dispozitia mea.
Nu pot niciodata face fata unei situatii care sa fie prea mare pentru Dumnezeu si pentru mine. Nu exista nici un obstacol atît de mare încat Dumnezeu sa nu-l poata birui pentru mine. Nu exista nici un vrajmas atat de puternic încat împreuna cu Dumnezeu sa nu-l pot învinge. In orice multime de oameni, eu avandu-l pe Dumnezeu alaturi reprezint majoritatea! Daca Dumnezeu este pentru mine, cine poate fi împotriva mea? (Rom.8:31).
Invata sa depinzi de Dumnezeu pentru resursele si puterea ta.
Dumnezeu este sursa noastra de putere, însa rugaciunea este canalul prin care El ne da puterea Lui.

~O VIATA EFICIENTA DE RUGACIUNE de Chuck Smith~  

4 comentarii:

Andrei Ghiorghe spunea...

Interesant....

cella spunea...

rugaciunea schimba totul, schimba sensul vietii noastre / zi de zi inspre mai bine cu Isus.

elena marin-alexe spunea...

Eu chiar "Pot totul in Hristos" doar sa-mi doresc asta...
Te imbratisez cu mare dragoste din Dragoste!

marius spunea...

Rugaciunea intotdeauna deschide poarta cerurilor.
Cauta sa ai cheia potrivita sa o poti deschide: inima curata.
Rugaciunea cea mai buna este cea in care, esti numai tu cu DOMNUL in partasie.