sâmbătă, 1 mai 2010

Scopul suferintei





"Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi cu slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi." (Romani 8:18)




Tot ceea ce Dumnezeu permite in viata oamenilor si a natiunilor are un scop bine hotarat de El. Desavarsirea puterii Sale este absoluta, dar niciodata absurda. Exista totdeauna o cauza care justifica tot ceea ce face Dumnezeu in imparatia harului Sau.
Draga prietene, in suferintele si nevoile prin care treci, ai incercat probabil sa descifrezi intentiile Celui Atotputernic, dar fara succes! Nu stii ca planurile Sale sunt de nepatruns? Cu cea mai mare probabilitate, nu vei gasi raspunsul cu privire la intentiile lui Dumnezeu in suferintele tale actuale, dar este sigur ca El are o intentie deosebita cu tine. Daca ai putea sa judeci starea aceasta asa cum o judeca Dumnezeu, atunci nu te-ai nelinisti si ai actiona asa cum face Dumnezeu.
Momentan, gandurile tale sunt indreptate intr-o directie opusa planurilor lui Dumnezeu si de aceea te ratacesti cand incerci sa masori caile Lui. Daca esti in cearta cu Tatal Tau ceresc din cauza unei boli sau a unui deces, atunci sfarseste imediat si smereste-te inaintea Lui! Crede in Mantuitorul tau si fii linistit! Domnul si Mantuitorul nostru stie ce face si de ce face asa!

~Samanta Buna~

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Daca ma nelinistesc in vreo situatie mai deosebita, ma olec pe genunchi si ii cer ajutorul.Stiu ca planurile Sale pentru mine, ca si hotararile Lui sunt cele mai bune!

marius spunea...

Suferinta face parte din viata omului.La unii este mai mare la altii mai mica.Daca suferinta ta este pentru DOMNUL atunci este ferice de tine, caci la sfirsitul alergari pe pamint te asteapta premiul cel mare.
Niciodata sa nu judecam pe cel in suferinta ci sa il ridicam.
Fara suferinta nu se poate sa iti intaresti credinta si viata.