joi, 27 decembrie 2012

Raffaello

Ingrediente:
  • 300 g zahăr pudră
  • 400 g lapte praf
  • 400 g unt cât mai gras (president de preferință)
  • 5 pliculețe de zahăr vanilat
  • 3 foi de napolitane sfărămițate
  • 200 g migdale sau alune
  • circa 150 g nucă de cocos - pentru ornat
Mod de preparare:
  • Frecăm untul împrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul.
  • Adăugăm laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt. Compoziția o dăm la frigider preț de 15-20 de minute. 
  • Din compoziția răcită luăm cam cât o nucă, aplatizăm, punem pe mijloc o midgală/alună, rotunjim iar apoi tăvălim prin nuca de cocos. Trebuie să iasă ca o bombonică. Repetăm acțiunea până terminăm toată compoziția. 
  • Le dam la rece inainte sa le servim.
Reteta preluata de pe Bucataras

Un comentariu:

elena marin-alexe spunea...

LA MULŢI ANI, îmbrăcaţi în ploi de bucurii, îţi urez din Vrancea!
Mulţumesc pentru prietenie, Octavia, draga mea!