joi, 27 decembrie 2012

Fursecuri cu ciocolata si cocos


Ingrediente:
  • 200 g margarina rama (cub) sau unt 
  • 3 galbenusuri
  • 180 gr zahar pudra
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu 
  • 5 ml otet
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
  • o lingurita de esenta de portocale Dr. Oetker
  • Decor: ciocolata, fulgi nuca de cocos
Mod de preparare:
  • Margarina se omogenizeaza cu zaharul pana devine spuma. 
  • Adaugam galbenusurile, sarea, bicarbonatul de sodiu stins in otet si amestecam bine.
  • Se adauga faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit ca si consistenta. 
  • Se pune aluatul la rece pentru 30 min. 
  • Cu ajutorul fainii si un sucitor intindem aluatul si cu ajutorul unei forme formam fursecurile. 
  • Se ia fiecare forma de aluat cu grija si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pt 10-15 min la foc potrivit.
  • Cand sunt gata, adica aurii pe margine se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. 
  • Dupa racire se glazureaza cu ciocolata si se presara fulgi nuca de cocos.
  • De preferinta, se depoziteaza intr-o cutie de metal sau un castron cu capac ermetic, vor ramane fragede.

Niciun comentariu: