duminică, 20 noiembrie 2011

Femeile...


In ultima conferinta despre conexiunea minte-corp, relatia dintre stres si indispozitia fizica, oratorul ( seful Psihiatriei din Standford ) a spus ca unul din cele mai bune lucruri pe care un barbat il poate face pentru sanatatea lui, este sa se casatoreasca cu o femeie, in timp ce o femeie, unul din cele mai bune lucruri pe care il poate face pentru sanatatea ei, este sa cultive relatii cu prietenele ei. La inceput, toata lumea a ras, dar el vorbea serios...


Femeile se conecteaza intre ele in mod diferit si potrivesc sisteme de sprijin care le ajuta sa lupte cu stresul si experientele dificile ale vietii. Fizic, aceasta calitate "timp pentru prietene" ne ajuta sa fabricam mai multa serotonina - un neurotransmitator care ajuta la combaterea depresiei si poate produce o senzatie generala de stare de bine.


Femeile isi impartasesc sentimentele, in timp ce barbatii adeseori se relationeaza in jurul activitatilor lor. Ei, rareori se aseaza sa vorbeasca cu un prieten de felul cum se simt fata de un lucru oarecare, sau cum merge viata lor personala. Serviciul? Da. Sport? Da. Masini? Da. Dar despre sentimentele lor? de foarte putine ori.


Oratorul a spus ca a-ti petrece timpul cu o prietena este atat de important pentru sanatatea noastra generala, ca si jogging-ul sau sa mergi la gimnastica.
Exista tendinta de a gandi ca atunci cand " facem exercitii " facem ceva pentru corpul nostru, dar cand stam de vorba cu prietenele noastre, ne pierdem timpul si ca ar trebui sa ne ocupam de lucruri mai productive. Dar nu este adevarat. 


Defapt, a spus el, ca a nu crea si mentine relatii personale de calitate cu alte fiinte umane, este daunator pentru sanatatea noastra fizica.


~ mail ~

Niciun comentariu: